Britský objev Delphic dnes v Praze

Vydáno 19.08.2010 | autor: PR

Anglické trio Delphic se večer představí v pražském Lucerna Music Baru. Jak Delphic zní? Trochu jako New Order, ale připomínají i Klaxons, Muse nebo Editors...

Britský objev Delphic dnes v Praze Britský objev Delphic dnes v Praze

Českému publiku se představí jedna z nejzajímavějších mladých kapel současnosti, která si v zahraničí vysloužila přirovnání k novým New Order. V Lucerna Music Baru zahrají dnes 19. srpna, support zajistí DJ Felix!

 

 

 

Kapela Delphic vznikla v roce 2007 v Manchesteru a již o rok později ji britský list Guardian označil za nejlepší novou Manchesterskou kapelu.

V jejich tvorbě můžete slyšet nejen už zmiňované New Order, ale také Klaxons, trochu Muse nebo Editors. Vzestup Delphic byl opravdu raketový. V roce 2009 vydali na známém francouzském labelu Kitsuné (mezi dalšími interprety najdeme také Klaxons, La Roux, Hot Chip, Bloc Party a další) singl This Monetary.
Videoklip k tomuto singlu byl nominován na UK Music Video Awards a na

třetím místě se také umístil v "BBC's Sound of 2010 list". V roce 2010 vydali své první album Alcoyte, o kterém Lou Thomas z BBC řekl, že by to mohla být první velká deska roku 2010. V UK album charts se umístila na osmém místě a po vyprodaném turné po Velké Británii velmi rychle následoval úspěch i v Evropě.

 

 


Delphic říkají, že chtějí dělat muziku pro velké "warehouse" parties. Svůj koncert proto také berou spíše jako DJský set, ve kterém se střídají jednotlivé skladby s hypnotickými rytmickými intervaly.

Podle ohlasů ze zahraničí tak Prahu čeká skvělý večírek, který doplní známý pražský DJ Felix! DJ Felix! je jedním z mladých českých djů, kteří se nebojí nových stylů a dnes jsou jeho sety plné exkluzivního electra, discopunku, indie, grime, bassline a nejrůznějších breaků, fidget house, baile funku, cosmic disca atd.

 


Od roku 2009 je residentem párty Plastique goes Elastique v klubu Radost FX a coby support DJ hraje po boku electro-pop kapely Cartonnage. Felix! byl roce 2009 nominován do kategorie DJ roku v anketě Dance Music Awards 2008.

Pro fanoušky je připravené překvapení. Před koncertem se vylosují z útržků vstupenek 3 šťastní diváci, kteří získají podepsané CD kapely! Lucerna Music Bar se otevírá ve 20 hodin, před a po koncertě zahraje DJ Felix! Následuje neoficiální afterparty v klubu Chapeau Rouge, kde v rámci své pravidelné noci BOUNCE!BOUNCE zahrají Kay&Tvex.

Zdroj: Universal Music
zavřít