Soundgarden nahráli novou skladbu

Vydáno 30.08.2010 | autor: PR

Chris Cornell a jeho Soundgarden ohlásili návrat po více než dvanácti letech. Původně měli odehrát jen pár koncertů, ale nakonec vydají 27. září desku.

Soundgarden nahráli novou skladbu Soundgarden nahráli novou skladbu

První společnou nahrávku po více než dvanácti letech najdou fanoušci v obchodech 27. září, kdy Soundgarden vydají album s názvem Telephantasm. Půjde o retrospektivní pohled na dosavadní tvorbu této jedinečné kapely, která se proslavila takovými hity jako Black Hole Sun, Hands All Over nebo Blow Up The Outside World. K nim bude přidána i naprostá novinka v podobě písně Black Rain. Ta měla světovou premiéru 17. srpna a v průběhu září se dočká i vlastního videoklipu. Výběrové album Telephantasm bude vydáno v několika různých formátech, které přinesou i velké množství dalšího, doposud nevydaného materiálu.


Kdo si desku pořídí ve formátu 2CD+DVD, ten kromě zmiňované novinky Black Rain získá i čtyři další nahrávky, které se na CD dostávají úplně poprvé. Dvoudisková verze výběrovky navíc bude obsahovat raritní živé nahrávky nebo méně známé písně. Přiložené DVD pak bude napěchováno veškerými videoklipy, které kdy Soundgarden natočili. Tento bonus přivítají hlavně nejvěrnější fandové, protože dobrá polovina z klipů nebyla nikdy zveřejněna. Kromě toho se některé klipy na DVD objevují v necenzurovaných či alternativních verzích. Ti nejnáročnější si Telephantasm mohou pořídit i ve speciální limitované deluxe-verzi, která bude obsahovat 2 CD, DVD, tři speciální vinyly a mnoho dalších dárečků, které budou všechny ukryty ve velmi nevšedně vypadající krabici.



Připomeňme, že Soundgarden patří k velkým průkopníkům stylu grunge a i po letech platí za jednu z nejvýznamnějších rockových kapel 90. let minulého století. Nemalý podíl na úspěchu kapely měla a nadále má postava charismatického frontmana Chrise Cornella. Ten pauzy kapely Soundgarden využil pro své účinkování v seskupení Audioslave.

zdroj: Universal
zavřít