Vypsaná fiXa má nový klip a turné

Vydáno 15.10.2010 | autor: PR

Vypsaná fiXa přichází s novým videoklipem k písničce Duchové z posledního kritikou i posluchači velmi dobře přijatého alba Klenot. Zároveň vyráží na české i slovenské turné.

Vypsaná fiXa má nový klip a turné Vypsaná fiXa má nový klip a turné

Autorkou videoklipu je výtvarnice Silvie Lišková alias Akela Taka (www.akelataka.com). „S Akélou se známe už dlouho. Sama od sebe vytvořila se svým kamarádem Robertem Hrdinou alias Stereoidem animovaný klip na píseň Ledňáčci, kterej nám poslali. A nás to hrozně potěšilo, jak jsou některý naši fanoušci kreativní. Dlouho jsme se domlouvali, že by mohl vzniknout další klip a to se teď konečně povedlo,“ říká k animovanému klip frontman fiXy Márdi.

V Akélině ztvárnění klipu Duchové příběh koresponduje s mírně nostalgickým textem písně. „Probíhají zde vzpomínky na dětství - na období plné zvláštní  fantazie a pro každého jinak, ale zároveň podobně intenzívní poetiky, kterou si také každý z nás nese celý následný život v sobě. Vrátit se nejde, ale právě díky vzpomínkám se dá alespoň ohlédnout,“ přemítá Márdi.

 



Je to jen pár dnů, co se Vypsaná fiXa vrátila z japonského turné. „Japonské dobrodružství pro nás bylo velkou odměnou nejen jako výlet do pro nás exotické země, ale i jako dobrá prokapelní, velice obohacující zkušenost. Zjistili jsme, že naše hudba může fungovat i na lidi, kteří mají úplně jinou mentalitu a vůbec nám nerozumí o čem zpíváme a jediná vodítka, která mají, jsou energie a melodie. Koncert od koncertu se to zlepšovalo, prodali jsme spoustu desek, seznámili jsme se spoustou lidí a nakonec jsme se naučili i nějakým způsobem jíst místo příborem hůlkami, takže jsme snad neudělali ostudu. Ředitel San Piego Records už dokonce domlouvá distribuci našich posledních dvou desek do země vycházejícího slunce. Na jaře bychom měli přivést japonské kapely Doping Panda a Detroit 7 sem do Čech a doufáme, že spolupráce bude pokračovat, a my se zase do Japonska podíváme,“ popsal zážitky Márdi.

 


Ovšem Vypsaná fiXa neboduje jen vzdálených zemích, ale také u našich nejbližších sousedů. „Když jsme se vrátili z Japonska, tak jsme zjistili, že největší polské rádio Trojka nasadilo naši píseň do legendární prestižní polské hitparády. Klip na píseň Klenot, který je na youtube, zaplavila polská vlna a v současné době ho sledují nebo poslouchají právě obyvatelé této země“ říká Márdi a dodává: „Opět domlouváme distribuci našich nosičů a doufáme, že se podaří domluvit i nějaké koncerty.“

 


Momentálně je pro kapelu nejaktuálnější turné po Slovensku, které dnes pokračuje ve Skalici. "Na Slovensko se moc těšíme - ostatně je to jediná cizí země, kde nám lidé rozumí, jsou nám tím pádem nejblíž, a tak naše koncerty probíhají v komunikační "pohodě". Teď se ještě ke všemu na některých koncertech potkáme s našimi kamarády z Horkýže slíže, s kterými hrajeme často u nás a teď se konečně podíváme, jak jim to jde na domácí půdě. Doufejme, že bude platit transparent z pohádky Tři veteráni "cizinec=našinec" “, vtipkuje Márdi.


Vypsaná fiXa – slovenské Klenot tour 2010

16. 10. - Skalica, Orlovňa
21. 10. - Bratislava, MMC klub KVASFEST (spolu s Horkýže slíže a dalšími)
22. 10. - Bánská Bystrica, Kino Hviezda KVASFEST (spolu s Horkýže slíže a dalšími)
23. 10. - Trenčín, Klub Lúč


Vypsaná fiXa – české pozimní turné

27. 10. - Kladno – KD
29. 10. - Dobříš – KD
30. 10. - Karlovy Vary – Husovka
05. 11. - Liberec – Vlak
06. 11. - Hradec Králové – Cikán
12. 11. - Jánské Lázně – Lesanka
13. 11. - Děčín – Škuner klub
16. 11. - Plzeň – Zimní Majáles – Šeříkovka
18. 11. - Havířov – Stolárna
18. 11. - Choceň – Hudba pomáhá

Zdroj: Managament Vypsaná fiXa
zavřít