The Ecstasy Of St. Theresa v Brně

Vydáno 27.10.2010 | autor: redakce

Kateřina Winterová a Jan P. Muchow vystoupili se svým hudebním projektem The Ecstasy Of St. Theresa v brněnském klubu Fléda. V nadšeném publiku byl i náš kolega Karel Prchal, který z akce pořídil reportáž.

The Ecstasy Of St. Theresa v Brně The Ecstasy Of St. Theresa v Brně

EOST
19.10. FLÉDA, BRNO

Brněnská Fléda plná Extáze

Dlouho o nich nebylo vidět, dlouho o nich nebylo slyšet. Nikdo pořádně nevěděl, jestli ještě něco spolu dělají. Kateřina Winterová a Jan Muchow jsou díky projektu Absolut Inspiration zpět na scéně. A to pouze sedmkrát. Poté zase nastane zcela určitě na několik let jedno velké ticho a temno. Aby se všechno dalo do běhu a Extáze mohla opět ožít, bylo potřeba sehnat dostatečně movitého sponzora, který by zaštítil toto turné. Ozvala se jedna absolutní vodka a právě ta vlila novou krev a energii do žil Honzovi a Kateřině.


Do návratu kapely The Ecstasy Of Saint Theresa se vložila i módní návrhářka Denisa Nová, která pro něžnou část kapely navrhla světelné šaty. Diváci je viděli až na závěr skvělého večera. Ten otvírala Republic Of Two, parta lidí, které si kolem sebe naskládal Jiří Burian aka Gregory Finn ze skupiny Southpaw. Tři kytary a jedno čelo velmi dobře spolu znělo. Netrvalo moc dlouho a na pódiu se objevila Extáze. Na začátku měli jasnou vizi, nabídnout všem přes hodinu relaxace v rajské zahradě plné sladkého pokušení a šťavnatého ovoce. I podařilo se a od prvního songu všichni slepě následovali Honzu a Katku cestou necestou. Nebyla to ten den ale obyčejná chůze, šlo spíše o vznášení a unášení větrem podobné chmýří pampelišky.


To sotva jemně dopadlo na podlahu, už ho Muchow dunivými syntetickými rytmy rozdmýchal a zvedl do nebeských výšin. Kdosi vzadu zaševelil, že Katka Winterová není ve skutečnosti zas tak pěkná jako v klipu. Zato hlas má znamenitý ve všech polohách. Je zážitek sledovat a vnímat, jak začátek poklidné Wrong Time, Wrong Place přechází do řízného rocku, kdy se doslova hulí od kytar. Zajímavé aranžmá měla i hitovka Neon. „Je úplně úžasné sledovat, jak reagujete na každou písničku od prvních tónů. To je fantastické. Tady v Brně je vždycky taková zvláštní atmosféra. Děkujeme,“ pochválila publikum při děkovačce dojatá Winterová. Bylo by špatné uvádět, co se mi více líbilo, protože bych při tom výčtu na sto procent na nějaký ten klenot zapomněl. A to by byla škoda. To se musí prostě zažít, aby každý věděl, o čem je řeč. Jak by řekla Monika Načeva, možnosti tu jsou.


Kapelu můžete ještě zastihnout v Ostravě (31.10.), Plzni (3.11.) nebo Bratislavě (5.11). Kdo zaváhá, ten prohloupí. Kdo ví, kdy zase Extáze vyleze z nory a vydá se mezi lidi.

7/7

Text a foto Karel Prchal

Playlist: Intro, V.R.!, Bass2, Happy R, I´m The Exploding, Optimistic, Trash About, Sychro, Karl2, Wrong Time, Hit By A Cyclist, 2Boys, Sensor, Neon, BarbWire, Laura, O.K.

Fotoreport z koncertu najdete ZDE.

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít