Joe Satriani: kytarový mág už zítra!

Vydáno 01.11.2010 | autor: PR

Joe Satriani, který patří mezi světovou špičku svého řemesla a mezi jehož žáky se řadí i kytarista Metallicy, bude koncertovat se svojí kapelou v Praze již ve středu 3. listopadu.

Joe Satriani: kytarový mág už zítra! Joe Satriani: kytarový mág už zítra!

Satriani proslul mistrovskou technikou, neuvěřitelně rychlými i dlouhými sóly, osobitým zvukem i stylem. Vydal celkem třináct sólových alb a na řadě dalších spolupracoval. Byl několikrát nominován na cenu Grammy. Proslul i jako učitel hry na kytaru mnoha rockových muzikantů, například Kirka Hammetta (Metallica) či Steva Vaie. Od poslední návštěvy v Praze vydal mimo jiné letos v únoru živé CD a DVD Live in Paris: I Just Wanna Rock a v říjnu pak aktuální Black Swans and Wormhole Wizards.


V březnu si také zahrál spolu s dalšími kytaristy na turné věnovaném Jimi Hendrixovi. V současné době je také členem „superkapely“ Chickenfoot spolu s bývalými hudebníky z Van Halen a Red Hot Chili Peppers. Jako předkapelu si Joe Satriani převeze tříčlennou formaci Ned Evett and Triple Double, kterou tvoří Ned Evett, mistrovský hráč na bezpražcovou kytaru, bubeník Kofi Baker (syn Ginger Bakera) a Doug Lunn, který ovládá pro změnu bezpražcovou baskytaru a který nahrával také se Stingem či Brucem Springsteenem.



Koncert proběhne v pražské Tesla aréně.

zdroj: artsmarketing.cz

mp
zavřít