Good Charlotte s pátou deskou

Vydáno 04.11.2010 | autor: redakce

Už pátou studiovou desku připravila punkpopová formace Good Charlotte pro své fanoušky. Jmenuje se Cardiology a údajně je velmi osobní.

Good Charlotte s pátou deskou Good Charlotte s pátou deskou

Kapela, kterou založili sourozenci Joel a Benji Maddenové, patří k nejpopulárnějším reprezentantům tzv. kinderpunku. Celosvětově se proslavila už druhou deskou The Young and The Hopeless, jež obsahovala přelomový singl Lifestyles Of The Rich And Famous. V roce 2002, kdy album vyšlo, se tak Good Charlotte připojili k vlně úspěšných kapel kombinujících punkovou image a rockový náboj s popovou uhlazeností, která oslavila hlavně dorůstající mládež. Následující album Chronicles Of Life And Death se singlem I Just Wanna Live jejich popularitu ještě zvýšilo.

Aktuální nahrávku Cardiology považují Good Charlotte za velmi osobní. "Během posledních let si většina z nás založila rodinu a máme spoutsu nových životních zkušenností, to se na desce samozřejmě projevuje," říká zpěvák Joel Madden a zároveň si pochvaluje spolupráci s producentem Donem Gilmorem (např. Linkin Park, Avril Lavigne). "Od chvíle, kdy jsme společně vstoupili do studia, bylo zřejmé, že přesně ví, co chceme a jaké máme o nahrávce představy." Novinku skupina často přirovnává k první desce, o které dnes soudí, že byla zčásti naivní, ale také nezatížená popularitou a upřímná. "Myslím, že se nám podařilo nahrát podobně poctivé album," soudí kytarista Benji, druhý z jednovaječných dvojčat.

Prvním singlem je skladba Like It's Her Birthday.

DM

zavřít