Jana Lota: Co je u ní nového?

Vydáno 20.11.2010 | autor: PR

Speciálním koncertem se letos na podzim představí originální zpěvačka Jana Lota. Na příští rok chystá novou desku a už teď vystoupí s ochutnávkou své tvorby.

Jana Lota: Co je u ní nového? Jana Lota: Co je u ní nového?

Na koncertě Janu Lotu podpoří skupina A*Song z Francie. Její příjemně popová tvorba zaujme klasickou francouzskou ležérností. Svůdné melodické songy hraje s nadhledem a zároveň živelně. Přibližuje se tradici britpopových kapel, přesto si zachovává originální spirit a kouzlo typické pro Francii.
 
Mimo živé hraní zpěvačka Jana Lota připravuje svou druhou desku. Prvotinu Lidi (2008), na které se protlo hned několik rukopisů předních autorů a producentů české scény, bude z kraje příštího roku následovat sevřená a vyzrálá nahrávka s názvem Děvčátko. V produkci Miroslava Chyšky (J.A.R., soundtrack Snowborďáci a další) chystá Jana o poznání ambicióznější, kompaktnější a zároveň i intimnější album. Pro všechny písně z alba také připravuje videoklipy ve spolupráci s originálními animátory Kristýnou Klepsovou a Lukášem Andrlíkem.
 
 
 
Jana Lota v minulosti spolupracovala s řadou významných muzikantů a projektů. Například nazpívala duet s Richardem Krajčem Přišlo mi to vhod pro projekt Kudykam dvojice Horáček & Hapka. Skaldba získala mimo jiné nominaci na Píseň roku v hudebních cenách Anděl 2009. Jana účinkovala v projektu Připraveným a na deskách kapel Kryštof, UDG, Divokej Bill, nebo Wohnout. Matěj Homola z posledně jmenované skupiny se stal i jedním z producentů její debutové desky. Autorsky na ni přispěl i Michal Motyčka alias NiceLand. A na desce se podílel taky producent Yarda Helešic, který jí dal finální zvuk.
 

 
Koncerty Jany Loty:
 
27. 11. Hradec Králové          AC klub          + A*SONG ( Fr. )
29. 11. Praha                        Futurum         + A*SONG ( Fr. )

DM
zavřít