Načeva pokřtí dekadentní album

Vydáno 19.11.2010 | autor: PR

Na dvou speciálních koncertech v Praze a Brně budou moci posluchači vidět naživo podobu desky The Sick Rose, kterou zpěvačka Monika Načeva vyprodukovala s britským hudebníkem Timem Wrightem.

Načeva pokřtí dekadentní album Načeva pokřtí dekadentní album

Deska vznikla ve spolupráci s velmi úspěšnou výstavou Decadence NOW!, která se koná v pražské Galerii Rudolfinum. Křty desky proběhnou 24. listopadu v brněnském klubu Fléda a v pátek 26. listopadu v pražské Meetfactory.
 

 
Po letech spolupráce s básníkem Jáchymem Topolem nyní zpěvačka zamířila k literárním klasikům. Zpívá texty bardů české moderny Karla Hlaváčka, Antonína Sovy a málo vzpomínané Irmy Geisslové. Poprvé ji také uslyšíme anglicky - dvě básně Williama Blakea v originále. Hudební výraz desky je jako vždy současný, tentokrát má blízko k elektronické taneční hudbě s prvky noisu. S trochou nadsázky lze aktuální desku označit jako “elektronickou poezii”. Pilotní singl na slova Antonína Sovy Do jezer stíny lesů padaly již stačil dosáhnou na číslo 1 hitparády Velká sedma Radia 1.
 
Hudbu vytvořil britský elektronik Tim Wright. Nahrávka vznikala kompletně v Anglii ve městě York letos na jaře a v létě. Za nevšedním zvukem desky stojí také zvukový mistr Simon Davey, který spolupracuje s umělci jako jsou Björk, Moby, Laurent Garnier nebo The Chemical Brothers.
 

 
Načeva feat. Tim Wright live (křty desky The Sick Rose):
24. 11. 2010 Brno, klub Fléda  
26. 11. 2010 Praha, Meetfactory

DM
zavřít