Misha: Ako nikdy predtým

Vydáno 02.12.2010 | autor: redakce

Čtvrtá deska sympatické Slovenky Mishy se jmenuje Ako nikdy predtým a zpívá se na ní, že si užívá každou chvíli a vydává energii jako nikdy před tím. To se vyplatilo, protože nové CD je zatím jejím nejlepším.

Misha: Ako nikdy predtým Misha: Ako nikdy predtým

alt

MISHA

AKO NIKDY PREDTÝM
EMI / Virgin
16 trax / 57:50 min


Popové album roku.
Patnáct písní s jedním bonusem drží pohromadě tak, že posluchač nemá potřebu přeskakovat některé tracky. Od začátku do konce Misha na uši útočí písněmi s ambicemi stát se singlem. Pokud toto nebudou hrát rádia, tak co už?
Na první poslech zaujme skladba Budeme Alright s hostujícím Richardem Müllerem, ve které zpěvačka upozorňuje na šílenosti dnešní doby, ale v zápětí spolu se slavnějším kolegou uklidňuje, že vše bude v pořádku. Klenotem alba je pomalá písnička Krídla, u které je spoluautorem i Martin Husovský (Komajota). Misha v ní zpívá, že možná je andělem, ale interpretuje to tak procítěně, že by jí nešlo uvěřit, že jím náhodou není. Celkovému nebeskému dojmu hodně napomáhá aranžmá, které vykouzlí pocit, jakoby se hudba k posluchači dostávala odněkud shora. O něco uzeměněji působí bonus (rádio edit této písně), který je tažen dolů k zemi elektronickými bicími.
Na novém albu se zpěvačka představuje i v několika nových a pro ni neobvyklých podobách. V současném singlu Ako dlho sa to poprvé použila modulátor hlasu ve stylu T-Paina a v hravé Nie si môj štýl dokonce rapuje.
I když desce tentokrát dominuje slovenština a v Mishině podání nezní vůbec křečovitě, vynikají dva tracky, které jsou nazpívány anglicky. Z If dělá extratřídu trumpeta Lewa Soloffa a Opakova produkce. Ten mimochodem stojí za moderním soundem celé stříbrné placky. Druhou pozoruhodnou věcí v angličtině je Close To You. Pozitivní náladou překypující nahrávka se samplem od Lionela Richieho a rapem Nironica jakoby snad nebyla ani ze srdce Evropy, ale z mekky R&B Ameriky.
Kromě Nironica Misha ke spolupráci přizvala i hiphopovou formaci AMO, ve které je doma producent Opak, a na disk se vešel i starší duet Uuuh z muzikálu Príbeh ulice. Společně s Robo Pappem Misha nahrála skladbu, která by mohla být slovenským ekvivalentem světového hitu My Boo od Ushera a Alicie Keys.
Pokud označíme letošní desku Krajina rovina od Jany Kirschner jako psychedelický šanson a vyřadíme ji ze škatulky popu, pak Ako nikdy predtým je nejlepším popovým produktem, který na území bývalého Československa vznikl.

7/7
Daniel Maršalik

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít