Zamilovaná Radůza zahraje v Praze

Vydáno 23.11.2010 | autor: PR

Radůza vystoupí ve čtvrtek 2. 12. v pražském KC Novodvorská. Zpěvačka, jejíž umělecká kariéra začínala na ulici, kde ji v roce 1993 objevila Zuzana Navarová, představí své aktuální album Miluju vás.

Zamilovaná Radůza zahraje v Praze Zamilovaná Radůza zahraje v Praze

Od bluesově zabarveného repertoáru, se kterým začínala Radůza na ulici, uběhlo už spoustu času a z Radůzy se stala jedna z nejrespektovanějších umělkyň v České republice. Rodačka z pražských Dejvic má za sebou úspěchy a koncerty, o kterých se může jiným tuzemským umělkyním jen zdát. Už v roce 1993 předskakovala Suzanne Vega, o tři roky později si zahrála na jednom pódiu s Mikem Oldfieldem.


Rok 2003 přinesl Radůze ocenění v podobě tří sošek zlatých Andělů, které jí udělila Akademie populární hudby v kategoriích Zpěvačka roku, Objev roku a Folk&Country. O rok později navíc získala ocenění v anketě Český slavík jako skokan roku. Letošní rok je pro Radůzu přelomový. Zpěvačka založila vlastní label Radůza records, na kterém vydala již zmiňované album Miluju vás. Deska se držela pět týdnů v čele hitparády IFPI.



Radůza se v Kulturním centru Novodvorská objeví opět zhruba po roce. Koncert začíná 2. prosince v 19:30 a vstupenky na něj jsou k dostání v pokladně Kulturního centra Novodvorská.

zdroj: 4-Volnočasová

mp
zavřít