Alternativní hip hop na Sedmičce

Vydáno 25.11.2010 | autor: PR

Fanoušci neortodoxního hip hopu se mají na co těšit. V Česku se na pár koncerech zjeví duo Oddateee a Subtitle. V pondělí 29. listopadu se představí v pražském klubu 007.

Alternativní hip hop na Sedmičce Alternativní hip hop na Sedmičce

Oddateee je jedním z pilířů Deadverse Recordings, takže modří už vědí, odkud vítr fouká: ano, Dälek. Oddateee je taky zakládající člen party The Labteks, třicetičlenný crew, která je odpovědná za jedny z nejzajímavějších alternativních hip hopových nahrávek poslední doby. Na svý sólový dráze Oddateee ale šíří temno a paranoiu; ne náhodou jeho poslední a vynikající album Halfway Homeless produkoval MC Dälek. Surový beaty a schizofrenní zvukový koláže, zasahující do nejvzdálenějšího podvědomí – to je Oddateeeho poznávací znamení, i když oproti Dälek se přece jen drží víc „old school“ pojetí hip hopu. Mimochodem, do výčtu muzikantů, s kterejma Oddateee spolupracoval, patří tak rozdílný jména jako Anti-Pop Consortium, Isis, Sofa Surfers, Dr. Israel nebo DJ Spooky.
 
 
Subtitle je rodák z Los Angeles, kterej debutoval EP a deskou na GSL, a na svojí cestě se kromě hip hopu různě potkával i s alternativní podobou kytarový muziky – nejznámější je asi jeho spolupráce s The Mars Volta, ale i remixy pro Kill Me Tomorrow nebo Year Future. Těžištěm jeho produkce je ale naprosto svébytný a originální pojetí hip hopu. Subtitle, to je charakteristickej halucinogenní zvuk a nezaměnitelnej hlas. Není divu, že o kolaboraci s tímhle chlapíkem je zájem mezi elitou: Madlib, Daedelus, Thavius Beck a společný koncerty třeba s LCD Soundsystem nebo Autechre. Kromě pražskýho koncertu 29. listopadu se OddateeeSubtitle představí ještě o den později v Kolíně (klub Holubník) a 3. prosince v Českým Těšíně.

 


 

Zdroj: Silver Rocket

DM

zavřít