Free Fall natočili album ro(c)ku?

Vydáno 07.12.2010 | autor: redakce

Uherskohradišťská sestava Free Fall vydala nové album Double Meaning, které podle Vladimíra Michny aspiruje na nejpovedenější nahrávku svého druhu v letošním roce. Více v recenzi.

Free Fall natočili album ro(c)ku? Free Fall natočili album ro(c)ku?

FREE FALL
DOUBLE MEANING  
Vlastní náklad
9 trax / 42:48 min

 

Uherskohradišťský sextet Free Fall hraje v pozměněném složení už nějakých 15 let a na jeho posledním albu Double Meaning to je znát. Žánrově těžko uchopitelná deska má velmi dobrý zvuk, několik zajímavých nápadů i melodií a ke slyšení je také přesvědčivý zpěv v podání bohužel již odcházející zpěvačky se sametovým hlasem Monishy, ale také dalších dvou členů skupiny.

Free Fall hrají zvláštní směsici rocku a doom/gothic metalu. Na chvíli může člověka napadnout i srovnání s Nightwish. Skladby nového alba již na první poslech působí velmi přívětivě i přes krásně depresivní texty se lehce dostanou do hlavy. Rozhodně nejde o žádný progress rock. Je tu potenciál oslovit i širší publikum a mainstreemová média. Dokazují to například písně Evetrything’s Relative nebo třeba Little Peace of Eternity. Stylovější jsou ale písně tvrdšího kalibru z druhé části alba. Zcela jistě album patří mezi to nejlepší, co česká rocková scéna tento rok nabídla.

5/7

Vladimír Michna

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít