Millencolin: švédští Offspring v ČR

Vydáno 20.12.2010 | autor: PR

Švédští punkáči Millencolin, kteří vydávají desky na stejných labelech jako The Hives, NOFX nebo The Offspring, přijedou v dubnu příštího roku do pražského KC Vltavská na svůj první samostatný koncert.

Millencolin: švédští Offspring v ČR Millencolin: švédští Offspring v ČR

Skupina vznikla v roce 1992 v Örebrö a svým názvem, který je údajně odvozen od skateboardového triku „melancholy“, jasně dokazuje, k jaké komunitě patří. Již pro svůj debut Tiny Tunes z roku 1994 získala záštitu nahrávací společnosti Burning Hearts Records (mj. The Hives) a jen o rok později uzavřela spolupráci s kalifornským labelem Epitaph (v minulosti např. L7, NOFX, The Offspring aj.), který vlastní kytarista Bad Religion Brett Gurewitz.


Jeho zásluhou se Millencolin s druhou deskou Life On A Plate (1995) etablovali na americkém trhu natolik, že tam mohli uspořádat turné a v roce 1997 absolvovali proslulý „skejťácký“ festival Warped Tour. V letech 1995-1997 skupina navíc dobyla také Kanadu, Austrálii, Nový Zéland a Japonsko. Ačkoliv do dnešního dne tato čtveřice vydala celkem sedm studiových nahrávek (naposledy se ohlásila v roce 2008 deskou Machine 15), jejím nejpopulárnějším opusem zůstává dodnes Pennybridge Pioneers z roku 2000.



A právě k 10. výročí od vydání této nahrávky se skupina právě rozjela na rozsáhlé turné, které během šesti měsíců pokryje Jižní Ameriku, Austrálii a Evropu. V Praze zahraje 16. 4. 2011 v KC Vltavská.

zdroj: VIS-A-VIS PRODUCTION

mp
zavřít