Intro: Česko v Šanghaji

Vydáno 28.04.2010 | autor: Marek Pros


Světovou výstavu Expo, už 150 let existující nejprestižnější ekonomickou a kulturní přehlídku zemí, národů, regionů, měst a soukromých subjektů, letos hostí východočínská metropole Šanghaj, to jste jistě zaregistrovali. Bezpochyby půjde o historicky největší Expo, jež má překonat předešlé výstavy v Aichi (2005) a Hannoveru (2000). Několikaletá příprava české prezentace se promítá do celé řady oblastí – impozantní expozice zahrnuje typické artefakty, perly designu, objevy vědy, milníky historie, skvosty umění a kultury.

Dnem D bude 17. května tzv. Czech National Day. V doprovodném programu v režii bratrů Cabanových se samozřejmě myslelo i na soudobou hudební scénu, a tak se do Číny vydá několik kapel a interpretů zastupujících nejrozličnější žánry: Dan Bárta & llustratosphere, Čechomor, Gipsy.cz, Pavel Šporcl, Emil Viklický, Feng-Yün Song, Tam Tam Orchestra, 4TET Jiřího Korna, Toxique a Laura a její tygři... Dojde i na hudebně-divadelní představení populární La Putyky nebo skeče skupiny Tros Sketos a mnohé další.

Jak si čeští hudebníci a další mladí kumštýři povedou v celosvětové konfrontaci, v jaké míře zaujmou místní a zahraniční návštěvníky, zda jim tato šance pootevře dvířka k další kariéře a jak bude vypadat celý jejich pobyt v Číně, to vše uvidíme na vlastní oči. Exkluzivní video a fotoreportáže budou od půlky května k vidění na iREPORT.cz, na REPORT facebooku a samozřejmě v tištěném magazínu.

Jarda Hudec, vydavatel

 

 

 

Intro: Česko v Šanghaji Intro: Česko v Šanghaji

zavřít