Eggnoise: jazzoví Pearl Jam jsou z Česka

Vydáno 02.01.2011 | autor: Daniel Maršalík

Jazz-rocková kapela Eggnoise připravila novou deskou Yolk, která konceptuálně navazuje na předešlé What a World a Albumen. Co od ní můžete očekávat, si přečtete v následující recenzi.

Eggnoise: jazzoví Pearl Jam jsou z Česka Eggnoise: jazzoví Pearl Jam jsou z Česka

EGGNOISE
YOLK

100promotion
10 trax / 44:20 min

yolkNovinka od Eggnoise nazvaná Yolk je deskou, která získává na oblibě každým dalším poslechem. Na poprvé z ní můžete mít pocit, že jde o průměrnou muziku se semtam dobrými hudebními nápady, ale to ještě není důvod taková alba vydávat. Dáte-li jí šanci, zjistíte, že těch hudebních nápadů tam je mnohem víc než pár a produkčně je velice bohatá a výrazná. A ačkoliv Eggnoise vycházejí z jazzu, je u nich cítit hodně rockových, nebo dokonce až alternativních vlivů. Úvodní Parent Song jakoby zpíval výtečný Eddie VedderPearl Jam. Někde lze trochu vytušit oblibu Red Hot Chili Peppers nebo britských Jamiroquai. Co nahrávce Yolk chybí, je větší veselost a dravost. Přece jen živě zní sedmičlenná kapela o něco méně intelektuálně a více hravěji. Můžeme si jen představovat, jak by kapelu změnila a narušila výrazná dechová sekce. Možná by její zakomponování k bandu nebyl jen populistický krok k širší mase posluchačů, ale i klíčem k další dimenzi jazzu.

Yolk je vyspělá deska plná hudby, která nezná hranice. Mohla by být dobrým vývozním artiklem a ještě lepší pozvánkou na koncert skutečných mistrů muzikantů.


5/7
Daniel Maršalík

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít