White Lies: Joy Division 21. století vydávají nové album

Vydáno 18.01.2011 | autor: PR

Britští White Lies se po dvou letech vrací s další studiovou deskou. Jejich nové album Ritual vyšlo tento týden a opět nezapře odkaz na slavné Joy Division, Editors a Ultravox.

White Lies: Joy Division 21. století vydávají nové album White Lies: Joy Division 21. století vydávají nové album

white liesTrio White Lies zaznamenalo úspěch již svým debutem To Lose My Life..., který si pochvalovala krom fanoušků i odborná kritika. Možná proto za něj kapela získala nejedno prestižní ocenění.

Kapelu média i fanoušci již od počátku přirovnávají k takovým ikonám, jako jsou Joy Division, Ultravox nebo Editors, a proto se White Lies ani na novém albu nikterak neodklonili od zavedeného směru. Produkce alba dostali na starosti Alan Moulder a Max Dingel.

První jmenovaný má na svém kontě spolupráci například s Depeche Mode, Erasure, The Killers nebo PlaceboMax Dinger s White Lies pracoval již na jejich debutu, ale v jeho portfoliu najdeme i spolupráci s Goldfrapp, Glasvegas nebo Tigou.

Vydání nové desky Ritual již od prosince ohlašuje pilotní singl, za který byla vybrána dravá Bigger Than Us. V rámci aktuálního turné vystoupí White Lies 7. března na podiu pražského Lucerna Music Baru.

zdroj: Universal, mp

zavřít