Arcade Fire za humny, v létě zahrají 100 km od Bratislavy

Vydáno 20.01.2011 | autor: redakce

Kanadští indie rockeři Arcade Fire se zkraje léta představí necelých 100 km od slovenského hlavního města. Formace okolo Wina Butlera totiž vystoupí 22. června v rakouském Wiesenu.

Arcade Fire za humny, v létě zahrají 100 km od Bratislavy Arcade Fire za humny, v létě zahrají 100 km od Bratislavy

arcade fire_greenArcade Fire debutovali s albem Funeral (2004), který je podle Gigwise osmým nejlepším albem vydaným v "nultých" rocích 21.století (tedy 2000-2009). Následovala nahrávka Neon Bible (2007), se kterou dobyli kanadský žebříček a v americkém a britském se dostali na druhé místo.

Největší komerční úspěch ale zaznamenali až se třetí deskou The Suburbs (2010), když se v srpnu dostali na první příčku v americkém i britském žebříčku prodejnosti. Producenty alba jsou členové Arcade Fire a Markus Dravs, který v minulosti spolupracoval s Coldplay nebo Björk. Kapela nahrávala dva roky převážně v New Yorku a doma v Montrealu. Hlavním autorem písní je lídr a zpěvák Win Butler.

Kromě komerčního úspěchu zaujali s The Suburbs také kritiky. Arcade Fire si totiž vysloužili nominaci na Grammy za album roku. Další prestižní cenu můžou získat v rámci letošních Brit Awards (mezinárodní album, mezinárodní skupina).

Lístky na koncert Arcade Fire jsou k dostání na tomto odkazu.

zdroj: Skalarmusic , mp

zavřít