Jeff Beck: pan kytarista a současník Jimi Hendrixe poprvé v Čechách

Vydáno 25.01.2011 | autor: PR

Slavný kytarista a držitel několika cen Grammy zahraje vůbec poprvé v České republice. Kytarový mág Jeff Beck zavítá do pražské Tesla Areny 23. června.

Jeff Beck: pan kytarista a současník Jimi Hendrixe poprvé v Čechách Jeff Beck: pan kytarista a současník Jimi Hendrixe poprvé v Čechách

jeff_beckJeff Beck, kytarový mág míří do PrahyJeho žánrový rozsah sahá od blues rocku, hard rocku, heavy metalu, jazz fusion až po rock míchaný s elektronikou. Je držitelem pěti cen Grammy, na další - včetně těch letošních - byl nominován. Do rock´n´rollové síně slávy byl Beck uveden dokonce dvakrát: jako člen legendárních Yardbirds (1992) a jako sólový hudebník (2009).

Kritici i fanoušci oceňují jeho virtuozitou a mistrovské ovládání efektů, na druhé straně svobodu a spontaneitu, se kterou se pohybuje mezi žánry. All Music Guide o Beckovi například napsal, že je "tak inovativní jako Jimmy Page, vkusný jako Eric Clapton a téměř tak vizionářský jako Jimi Hendrix."

Jeho kariéra se vyznačuje neočekávanými zvraty a zákrutami, vždy ale míří jedním směrem – vpřed k novým výzvám. Beck byl členem mnoha seskupení a projektů, ve všech vždy zanechal jeho inovativní styl nesmazatelnou stopu.

Ať už jako člen Yardbirds (po Eriku Claptonovi a před Jimmy Pagem), kteří v době jeho působení zažili nejúspěšnější a nejkreativnější období, či jako frontman The Jeff Beck Group.


Nahrával s mnoha hudebníky – například Mickem Jaggerem, Kate Bush, Stevie Wonderem, Janem Hammerem, ZZ Top či Brianem Mayem. Časopis Rolling Stone ho zařadil na 14. místo žebříčku nejlepších kytaristů historie.

Jeff Beck - Hammerhead 


zdroj: ArtsMarketing.CZ, mp

zavřít