New Young Pony Club: hráli před Lily Allen, v Praze na ně přišla jen hrstka nadšenců

Vydáno 21.02.2011 | autor: redakce


Postpunkové kvarteto New Young Pony Club vystoupilo poprvé v pražském MeetFactory. Na místě byla i Barbora Buková. Jak se jí koncert líbil?

New Young Pony Club: hráli před Lily Allen, v Praze na ně přišla jen hrstka nadšenců New Young Pony Club: hráli před Lily Allen, v Praze na ně přišla jen hrstka nadšenců


nypcliveNYPC v Meet Factory, foto Jan VorkaNew Young Pony Club
Support: The Stowaways
MeetFactory 18. 2. 2011


MeetFactory je známé především jako jeden z trendy pražských podniků, kde se schází především všichni, co jsou cool. Vzhledem k tomu, že jsou New Young Pony Club jednou z nejvíc trendy skupin současnosti, není divu, že se jejich koncert konal právě ve smíchovských prostorách.

Jako předskokany si přivezli kapelu The Stowaways, která předvedla příjemný melodický indie pop a v MeetFactory velmi diskutovanou basákovu náušnici z osmdesátých let, díky níž snad každý chlapec v sále na okamžik zatoužil po propíchnutých uších.

Příjemným překvapením bylo, že pánové umí zpívat, umí hrát a jsou neuvěřitelně přátelští, takže je prostě musíte mít rádi. Po pauze tak dlouhé, že byste zvládli uplést svetr s britskou vlajkou, se na podium konečně dostavili NYPC v čele s charismatickou a neustále poskakující zpěvačkou Tahitou Bulmer zpívající song Chaos

Publikum nešílelo tolik, jak by se očekávalo, když si pořídíte lístek za 600,- (na druhou stranu byl guest list tak dlouhý, že by šel počet platících návštěvníků pravděpodobně spočítat na prstech jedné ruky), ale alespoň přední řady se vlnily do rytmu.

NYPC neodradila ani malá návštěvnost, na kterou po supportu Lily Allen asi nejsou zvyklí, a pařili, co to dalo. Kapela je naživo velmi sympatická, a to nejen proto, že dámská část je velmi atraktivní, ale také kvůli zpěvaččině nezdolné energii, kterou Tahita nemá problém předat i mírně sterilnímu publiku.

Zazněly jak všechny hity z desky Fantastic Playroom, oceněnou cenou Mercury Prize, tak i novinky z The Optimist; po aktuálním singlu We Want To pak kapela zahrála přídavky - profláknuté Get Lucky a Bomb. Zbytek večera několik hodin zpříjemňovali The Fakes.

NYPC dokázali, že nejsou jen one hit wonders, ale mají posluchačům dlouhodobě co nabídnout a sází hity jeden za druhým. Po jejich sobotním statusu na Facebooku (Woohoo! We loved our first gig in Prague! Thank you all for coming, great crowd and a beautiful city!) bychom mohli očekávat jejich návrat a příště ukázat, že i u nás umíme na koncertech pařit tak, jak si tahle čtveřice zaslouží.

5/7

text Barbora Buková

Playlist:
Chaos, Hiding, Dolls, Optimist, Ice Cream, Get Go, Stone, Lost A Girl, Tight Fit, Descend, We Want To, Get Lucky, Bomb 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít