Colours of Ostrava představuje hlavní trumf, na festivalu zahraje Nick Cave

Vydáno 01.03.2011 | autor: PR

Tahákem jubilejního desátého ročníku Colours of Ostrava se stane Grinderman - projekt Nicka Cavea a jeho spoluhráčů z kapely The Bad Seeds.

Colours of Ostrava představuje hlavní trumf, na festivalu zahraje Nick Cave Colours of Ostrava představuje hlavní trumf, na festivalu zahraje Nick Cave

caveNick Cave: muž s vysokým čelem a hlubokým hlasemDalší potvrzenou hvězdou je senegalský zpěvák Youssou N´Dour, považovaný za nejznámějšího afrického hudebníka všech dob, s dvacetičlenným doprovodem na pódiu. "Jubilejní ročník pro mě znamená velkou výzvu. Více než v předchozích letech jsme posílili program a investujeme více také do zkvalitnění festivalového areálu a doprovodných aktivit. Chceme festival rozvíjet a věřím, že o tom naše návštěvníky letos znovu přesvědčíme," říká na úvod Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně Colours of Ostrava.

K dalším nově potvrzeným zahraničním kapelám patří The Horrors, miláčci britské hudební kritiky, ujetí newyorští rockeři a exhibicionisté Semi Precious Weapons, legendární post-punkoví Swans s frontmanem Michaelem Girou, jazzově hiphopová dvojice The Herbaliser z labelu Ninja Tune, křehká a osobitá písničkářka Joan As Police Woman, belgičtí Aranis pohybující se na hranici soudobé vážné hudby a chambers rocku.

Z oblasti world music pak hip hop elektrocumbia Bomba Estéreo z Kolumbie, rapující trio SMOD z malijského Bamaka spolupracující s Manu Chaem, maorští Moana and the Tribe z Nového Zélandu, brazilská bossa nova písničkářka Luísa Maita či svérázná belgická dechovka L'Orchestre International du Vetex.

Colours of Ostrava proběhne 14. - 17. července.  


zdroj: ArtsMarketing, mp

zavřít