Sestra Freddieho Mercuryho přijede do Prahy

Vydáno 23.10.2011 | autor: redakce

Do české metropole přijede Kashmira Cook, sestra zemřelého zpěváka legendární skupiny Queen Freddieho Mercuryho. V pražském klubu Mlejn se 19. listopadu zúčastní vzpomínkového večera na Mercuryho, od jehož úmrtí 24. listopadu uplyne 20 let.

Sestra Freddieho Mercuryho přijede do Prahy Sestra Freddieho Mercuryho přijede do Prahy

fredd  kopie
„Pozvat do Prahy Freddieho sestru nás napadlo ve chvíli, kdy jsme se s touto úžasnou energickou dámou setkali v Anglii na tamním srazu fanoušků Queen," uvedl Karel Lehner, předseda českého fanklubu Queen.

Během večera ve Mlejně vystoupí i operní pěvkyně a Mercuryho netajená fanynka Eva Urbanová. Dále se na pódiu ukáže skupina Queenie, která se objevila v televizním pořadu Československo má talent. Více než dvouhodinová show připomene největší hity Queen.

Kashmira Cook, zvaná Kash, je o šest let mladší než její zesnulý bratr Freddie Mercury, oba sourozenci se narodili na africkém Zanzibaru. „Oba, Freddie a já, jsme byli extrémně plaší, takže když jsem ho viděla na jevišti, byl to někdo úplně jiný. Rocková hvězda. V soukromí to byl ovšem opět můj bratr," vzpomíná si Kash.

Slavný zpěvák podlehl nemoci AIDS. Společně se svou formací Queen, založenou roku 1970 v Londýně, vydali patnáct studiových a pět živých desek, řadu kompilací a singlů. Jejich díla obsadila celkem osmnáctkrát první příčku albových hitparád po celém světě.

Dnes kapela vystupuje s novým zpěvákem Paulem Rodgersem pod názvem Queen + Paul Rodgers.

ks
zavřít