Tichá dohoda vydá na jaře CD se záznamem koncertu 25 let

Vydáno 16.02.2012 | autor: redakce

Tichá dohoda, která se loni úspěšně vrátila po 8leté pauze na koncertní pódia a v prosinci oslavila koncertem na Vltavské 25. výročí svého založení, je ve svém oblíbeném studiu 3bees a míchá záznam z Vltavské.

 

Tichá dohoda vydá na jaře CD se záznamem koncertu 25 let Tichá dohoda vydá na jaře CD se záznamem koncertu 25 let


ticha dohoda 25 letVýročního koncertu se zúčastnili téměř všichni bývalí spoluhráči a hudebníci ze všech sestav, kterou Tichá dohoda za čtvrtstoletí své existence prošla i řada exkluzivních hostů (Phil Shöenfelt, Michal Pavlíček, Ondřej Konrád) a hudebních spolupracovníků. Na téměř tříhodinovém koncertě zaznělo přes 30 skladeb, které přinesly průřez celou dosavadní diskografií Tiché dohody včetně písní, které již více jak 20 let nebyly v jejím koncertním repertoáru.

Dan Šustr říká: „Máme spoustu zajímavého a kvalitního materiálu. Všech 31 skladeb by si zasloužilo vyjít na nezkráceném záznamu, ale vzhledem k délce CD musíme udělat výběr cca 16 z nich. Již nyní ale víme, že se setlist bude výrazně lišit od seznamu skladeb z živého CD z roku 1997 (Live in Lucerna Music Bar). Své místo zde budou mít především historické milníky a kuriozity jako skladba z původního dema Zlatý grál Milion tajemství (která vyšla i na debutovém CD Chci přežít v roce 1990), náš první vinylový singl Nač tě mám (1989) a samozřejmě největší hity jako Cizí pohled, Kotva a Kříž, Má duše se vznáší, Večírek osamělých srdcí či Marioneta. Atmosféra koncertu dýchá z nahrávky každou vteřinou."

Křest CD proběhne na mimořádném koncertě v Brně v KD Musilka 12. dubna 2012 od 19 hodin. Tichá dohoda tím svým brněnským příznivcům nahradí neuskutečněný plánovaný koncert k 25. letům, který původně měl proběhnout vedle Prahy i v Brně. Hostem bude brněnská skupina Tibet s níž pojí Tichou dohodu přátelství z dřevních dob naší indie scény z první poloviny 90. let (ještě se skupinou Toyen a brněnským Bratrstvem a Výletem).

Tichá dohoda tímto koncertem odstartuje koncertní sezónu 2012. V létě se objeví na některých festivalech. V Praze ji můžete uslyšet např. na festivalu United Islands 22. června 2012.

CD Tichá dohoda 25 let vyjde v dubnu na privátním labelu Dana Šustra Pop Dissident Records, kde vyšly i všechna CD jeho nového projektu 2Wings. K dostání budou v e-shopu skupiny a na koncertech. Na elektronickém prodeji se pracuje.

zdroj: TZ, map

 

zavřít