Michal Prokop po šesti letech ve studiu, album je na spadnutí

Vydáno 10.03.2012 | autor: redakce

Michal Prokop, muž mnoha profesí, se po šesti letech vrací do studia a chystá nástupce své poslední studiovky Poprvé naposledy.

Michal Prokop po šesti letech ve studiu, album je na spadnutí Michal Prokop po šesti letech ve studiu, album je na spadnutí



prokopV nahrávacím studiu ho doprovodí kapela, se kterou hraje několik posledních let neboli současný Framus Five: Pavel Razím na bicí, Zdeněk Wimpy Tichota na baskytaru, Jan Kolář na klávesy, Jirka Šíma na saxofony, Roman Bobick Kubát na trubku a dva instrumentalisté – kytarista Luboš Andršt a houslista Jan Hrubý.

Zahrát si přijde na klávesy také Petr Skoumal a na sbory asi pozveme vokalistky Báru Vaculíkovou, Markétu Foukalovou a ještě možná někoho dalšího," říká Michal Prokop. Fanoušci mohou očekávat desku, která bude opět velmi pestrá. „Chvíli rockově bluesová, chvíli troch najazzlá, chvíli písničková, chvilku i country, postavená na skvělých textech. Kořeny v letech šedesátých, zvuk poučený jednadvacátým stoletím," líčí Michal Prokop.

Na desce bude osm písní přímo z dílny Michala Prokopa, tři od Petra Skoumalova, jedna nebo dvě Jana Hrubého a jedna až dvě od Luboše Andršta. „Definitivní výběr učiním, až budou nahrávky hotové, třeba něco i zbude," uvádí Michal Prokop. „Název alba vznikne, až bude celé nahráno - záleží na tom, jak bude působit a pak se o jméně rozhodnu. O žádné předem vymyšlené koncepci od dob Města ER už neuvažuji, lety prověřený tvůrčí tým už sám vytváří jasný obrázek, o čem to bude," doplňuje Prokop informace k desce, která vyjde někdy do léta.



zdroj: TZ, mp
zavřít