RECENZE: Sean Paul vás na pláž do Karibiku nedostane

Vydáno 28.04.2012 | autor: Daniel Maršalík

Psal se rok 2003 a rádia a diskotéky celého světa dobýval hit Get Busy od Seana Paula. Následně se interpret proslavil jako host Beyoncé v singlu Baby Boy. Od té doby uplynulo téměř deset let, ale slavný Jamajčan se muzice věnovat nepřestal. Nyní se na trhu objevila jeho pátá deska Tomahawk Technique

RECENZE: Sean Paul vás na pláž do Karibiku nedostane RECENZE: Sean Paul vás na pláž do Karibiku nedostane

sean2520paul25202520tomahawk2520techniqueSEAN PAUL
TOMAHAWK TECHNIQUE
Atlantic / Warner Music
12 trax / 45:03 min

 

Jeden z nejznámějších dancehallových umělců zareagoval na nové nahrávce na současné trendy. V roce 2003 zažíval boom hip-hop a i Paulova tvorba byla prošpikovaná hip-hopovými beaty. V současnosti je jeho dancehall po vlivem europopového a nebo dubstepového soundu. Sean Paul CD Tomahawk Technique přizpůsobil zvukově tak, aby se mohl hrát kdekoliv na světě. Tak byla ztracena pravá chuť pravé Jamajky a vznikl obyčejný její koncentrát. Jamajská rádia pouští do éteru muziku o dost tvrdší a agresivnější, jak co se týče rapu, tak hudby. Proto nečekejte, že vás poslech duševně přenese na písečnou pláž do Karibiku. Maximálně se dostanete do nějakého evropského letního letoviska plného německých turistů.

Sean Paul se v minulosti dokázal prosadit jako interpret hitu, proto si může dovolit hvězdné hosty. Několik skladeb mu produkovali zvukoví mistři ze Stargate. Refrén v How Deep Is Your Love mu nazpívala někdejší kolegyně Beyoncé z Destiny's Child Kelly Rowland. Více se však blýskla zpěvačka Alexis Jordan v úvodní skladbě a prvním singlu Got 2 Luv U, který se dokonale hodí k začínajícímu slunečnému počasí. Létu by vlastně slušela celá deska, jen se na ní bohužel nenajde další aspirant na hit. Z celku ještě vybočují dvě skladby, které se vezou na dubstepové vlně. DJ Ammo si pohrál s trackem Touch The Sky. Ještě o něco zajímavější je skladba Body, která se na rozdíl od vypulírovaných skladeb tváří aspoň trošku umazaně. Dovedu si představit její remix, který by měl místo na nejlepších metropolitních parties.

Tomahawk Technique je sezónní deska a nic se po jejím poslechu u vás ve vztahu k Seanu Paulovi nezmění. Stále jeho největším zářezem bude Get Busy a hostovačka u Beyoncé. Můžete u ní ale strávit pohodové a bezproblémové léto.

BEST TRAX: Got 2 Luv U, Body, She Doesn´t Mind
ZKUS TAKY: Shaggy Summer in Kingston, Pitbull Planet Pit, Beenie Man Undisputed



Daniel Maršalík

3/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít