Co vychází v červenci: přehled novinek

Vydáno 28.07.2014 | autor: redakce

Poslední týden nejteplejšího měsíce v roce zpříjemní tribute vzpomínka na JJ Calea, jíž se ujal Eric Clapton. Vědět o sobě dávají také Tom Petty And The Heartbreakers, tvrďáci Ill Nino nebo rapper Common.

Co vychází v červenci: přehled novinek Co vychází v červenci: přehled novinek


Eric Clapton The Breeze COVEric Clapton & Friends - The Breeze

V červenci loňského roku opustil svět JJ Cale, hudebník, zpěvák a skladatel a jedna z nejvýraznějších postav blues-jazzové hudební scény. Rok od své smrti se dočká pocty v podobě tribute alba The Breeze, nad kterým vzal záštitu Eric Clapton. Deska mapuje celou kariéru JJ Calea, a to formou šestnácti předělávek jeho velmi dobře známých písní. Nabídne nové interpretace songů jako Someday, Starbound, Magnolia, The Old Man And Me nebo Call Me The Breeze, která dala titul i celé desce. Kromě Claptona se představí i pár dalších hudebních legend - Tom Petty, Mark Knopfler, John Mayer, Willie Nelson, Derek Trucks a Don White.

 

 

Tom Petty Hypnotic EyeTom Petty And The Heartbreakers - Hypnotic Eye

Po čtyřech letech od předchozího počinu Mojo posílají Tom Petty and the Heartbreakers do světa své nové album. První materiál se začal rodit už před třemi lety, nakonec se na nahrávce Hypnotic Eyes, v pořadí třináctém zářezu v diskografii, objeví jedenáct skladeb a jeden bonus. Tom Petty, jenž byl před více než deseti lety uveden do slavné Rock and Roll Hall of Fame a během svojí kariéry prodal přes 80 milionů alb, vyrází na podzim na turné. Známy jsou zatím termíny jen pro Severní Ameriku.

 

 

Ill Nino Till Death La FamiliaIll Niño - Till Death, La Familia

Ill Nino zažili své nejúspěšnější roky na počátku století s alby Revolution Revolución a Confession. I po patnácti letech jsou stále hudebně plodní, aktuálně vydávají svoji sedmou studiovku Till Death, La Familia. Parta kolem zpěváka Christiana Machada natočila celkem jedenáct skladeb a do éteru vypustila dva singly: Live Like There's No Tomorrow a I'm Not the Enemy. Ill Nino, vyznavávající alternativní metal inspirovaný latinskoamerickými prvky, se v Česku ukázali naposledy před šesti lety.

 

 

Common Nobodys SmilingCommon - Nobody's Smiling

Poté, co si dal po vydání své předchozí desky The Dreamer/The Believer na dva roky pauzu, se Lonnie Rashid Lynn, Jr. alias Common loni vrátil do studia, kde započal práce na aktuálním albu Nobody's Smiling. Nahrávku, jež je inspirovaná násilím v Commonově rodném Chicagu, předznamenaly tři singly: Kingdom, Speak My Piece a Diamonds. Podle zahraničních médií jde o jednu z jeho nejpovedenějších desek ve více než dvacetileté kariéře.

 

 

 

  • Ginger Baker - Why?
  • Keith Emerson & Greg Lake - Live From Manticore Hall
  • Gossling - Harvest Of Gold
  • Theory Of A Deadman - SaVages
  • Jenny Lewis - The Voyager
  • James Brown - Get On Up: The James Brown Story
  • Echobelly - On

 

 

Fozzy Do You Wanna Start A WarFozzy - Do You Wanna Start A War

Americká heavymetalová sestava Fozzy letos slaví patnáct let na scéně a při té příležitosti potěší fanoušky novou studiovou deskou. V pořadí šestá nahrávka dostala název Do You Wanna Start A War a obsahuje dvanáct skladeb. Vedle dvou vydaných singlů Lights Go Out a One Crazed Anarchist obsahuje i skladbu SOS, v původním provedení od Abby. Album produkoval kytarista kapely Rich Ward.

 

 

 

Rise Against The Black MarketRise Against - The Black Market

Podobně jako výše zmíněná sebranka Fozzy, taktéž hardcoreoví Rise Against letos slaví 15 let na scéně a také oni se pochlubí novou deskou. V jejich případě jde o sedmý studiový zářez, následníka tři roky starého alba Endgame. V mezičase si kapela krátila čas vydáním kompilace Long Forgotten Songs: B-Sides & Covers (2000–2013). Aktuální počin obsahuje dvanáct skladeb, jedinou dosud vydanou ochutnávkou je kousek I Don't Want to Be Here Anymore.

 

 

Overkill White Devil ArmoryOverkill - White Devil Armory

White Devil Armory je už sedmnáctým studiovým albem thrash metalové smečky Overkill. Pětice v čele se zpěvákem Bobby "Blitz" Ellsworthem, jenž je společně s basákem D.D. Vernim jediným členem původní sestavy, servírují na ploše šedesáti minut jedenáct songů a dva bonsy, z toho jeden cover, konkrétně Miss Misery od Nazareth.

 

 

 

Robert Burian 2014Robert Burian - 2014

Robert Burian, úspěšný slovenský DJ a producent a autor hitu Žijeme len raz vydává své druhé řadové album. Nachází se na něm 14 tanečních věcí, z toho polovina je čistě instrumentální. Robo si na album pozval několik zajímavých hostů a kamarádů: Daru Rolins, Márii Čírovou, Igora Kmeťa a Nikolase Takács. Na albu se nachází i remix hitu Když jsme sami kapely Hex.

 

 

 

 

  • Yes - Heaven & Earth
  • 21 Octayne - Into The Open
  • Aaron Freeman - Freeman
  • ZZ Top - Very Baddest of ZZ Top
  • Kaskade - I Remember
  • Anberlin - Lowborn

 

 

Judas Priest Redeemer Of Souls COVJudas Priest - Redeemer Of Souls

V pořadí sedmnácté studiové album servíruje parta kolem Roba Halforda Judas Priest. Novinka Redeemer of Souls, jež se na trhu objevuje šest let od předchozího počinu Nostradamus, vychází ve stardardní verzi, na LP nosičích a pro skalní fanoušky v deluxe verzi s pěti bonusovými tracky. Prvním singlem alba je skladba March of the Damned. Na albu se poprvé autorsky spolupodílel nový kytarista Richie Faulkner.

 

 

 

Morrissey World Peace Is None Of Your BusinessMorrissey - World Peace Is None Of Your Business

Britský zpěvák Steven Patrick Morrissey známý jako Morrissey vydává svoji jubilejní desátou nahrávku. Pět let od předchozí desky Years of Refusal nachystal tucet skladeb, dalších šest najdou majitelé deluxe edice. Pilotním singlem je stejnojmenná skladba World Peace Is None of Your Business. Album produkoval Joe Chiccarelli, jenž je podepsán pod alby Counting Crows, The Shins nebo Kurta Ellinga.

 

 

 

Puss N Boots No FoolsNo FunPuss n Boots - No Fools, No Fun

Norah Jones se před šesti lety spřáhla se Sashou Dobson a Catherine Popper a společně založili country kapelu Puss n Boots. Teď trojice posílá do světa svoji debutovou desku No Fools, No Fun. Jde o kolekci pěti původních písní a sedmi coververzí skladeb umělců jako Johnny Cash, Wilco nebo Neil Young. Prvním singlem je Youngova píseň Down By The River (Live From The Bell House, Brooklyn, NY / 2013).

 

 

 

jason mraz yesJason Mraz - Yes!

Zpěvák Jason Mraz na sebe naposledy upozornil před dvěma lety deskou Love Is a Four Letter Word. Jeho aktuální počin nese název Yes! a obsahuje čtvrtnáctku skladeb. Prvním singlem sedmatřicetiletého muzikanta a majitele dvou cen Gramy je kousek Love Someone.

 

 

 

Suvereno Jednoducho COVSuvereno - Jednoducho

V pořadí čtvrtá deska slovenského rapera Suverena nese název Jednoducho. Na albu spolupracovali například zpěvačka Layl, Paul Project a Samuel, z rapperů pak Kali, Revolta, Plexo, Rakby a Šipo. Deska obsahuje celkem osmnáct písní. Suve navíc aktuálně zveřejnil také videosingl Legíny, který na albu nenajdete. V tracklistu naopak naleznete i song Osprostená mládež, který otevřel velkou diskusi na dnes tak aktuální téma sociálních sítí a mediálního vlivu na mládež.

 

 

  • Gossling - Harcest Of Gold
  • Motörhead - Aftershock (Tour Edition)
  • Marillion - A Sunday Night Above The Rain
  • Josh Record - Pillars
  • Slow Club - Complete Surrender

 

manicStreetPreachers FuturologyManic Street Preachers - Futurology

Pouhých devět měsíců od vydání jedenáctého studiového alba Rewind The Film, přicházejí Manic Street Preachers s další novinkou Futurology. Album představuje odklon od žánrově odlišného posledního alba a zachycuje kapelu v jejich klasické energické, a pro Velšany typické formě. Prvním singlem z alba je skladba Walk Me To The Bridge. Produkce alba se ujala sama kapela za pomoci Loz Williamse a Alexe Silvy (The Holy Bible).

 

 

 

laroux trouble in paradiseLa Roux - Trouble in Paradise

La Roux na sebe poprvé upozornila v roce 2009 debutovým anonymním albem. O pět let později přidává do své diskografie druhý přírůstek s názvem Trouble In Paradise. Nahrávka obsahuje devět skladeb, prvním singlem je písň Uptight Downtown. Projekt La Roux, v jehož čele stojí zpěvačka Elly Jackson a jež se pyšní cenou Grammy za zmíněné debutové album, se v srpnu objeví na Grape festivalu na Slovensku.

 

 

 

sia 1000 forms of fearSia - 1000 Forms Of Fear

Hitmakerka Sia je autorkou několika velkých hitů posledních let. Jen v loňském roce napsala úspěšné skladby pro Rihannu (Diamonds), Katy Perry (Double Rainbow), Britney Spears (Perfume) nebo Beyoncé (Pretty Hurts). Dále spolupracovala na skladbách pro Dipla, The Weeknd, Kylie Minogue a Angel Haze. Teď vydává vlastní, v pořadí šestou nahrávku 1000 Forms of Fear, prvním sinlem je skladba Chandelier.

 

 

 

thesnuff lotusThe Snuff - Lotus

Mladá progresívní skupina The Snuff, jež funguje od roku 2010, vydává své druhé album Lotus. V jejich produkci se mísí metal s rockem a potkává se s prvky metalcoru a lehké alternativy podpořené elektronickou hudbou. Za zrodem alba - od nahrávání až po produkci - stojí producent Ecson Wales. Kapela označuje Lotus jako koncepční album přinášející fiktivní strastiplný příběh dospívající dívky Lotus.

 

 

 

  • Chicago - Now (Chicago XXXVI)
  • Crosby, Stills, Nash & Young - CSNY 1974
  • Různí - Begin Again OST
  • John Mellencamp - Trouble No More Live At Town Hall
  • Sonic Syndicate - Sonic Syndicate
  • Gulp - Season Sun

TZ, ape

zavřít