Album roku 2015? Faith No More chystají nový materiál po 18 letech

Vydáno 03.09.2014 | autor: redakce

Osmnáct let od poslední studiové nahrávky Album of the Year a šest let od reunionu vydají Faith No More nové album. Po měsících spekulací to zahraničním médiím potvrdil basák Bill Gould.

Album roku 2015? Faith No More chystají nový materiál po 18 letech Album roku 2015? Faith No More chystají nový materiál po 18 letech

FNM-Press-Shot smallFaith No More


"S prací na novém materiálu jsme docela daleko," sdělil magazínu Rolling Stone neurčitě Bill Gould. "Snad nebude znít jako deska stárnoucích padesátníků, jimiž ve skutečnosti jsme," dodal se smíchem.

Zatím nepojmenovaná nahrávka by podle jeho informací měla vyjít v dubnu příštího roku. První ukázkou alba bude singl Motherfucker, který kapela pošle do světa koncem listopadu. Naživo už jej mohli slyšet fanoušci v londýnském Hyde Parku, kde Faith No More vystoupili v červenci.


Kapela kolem Mika Pattona se rozešla v roce 1998, rok po vydání zatím posledního alba Album of the Year. Členové kapely se poté věnovali vlastním projektům a na koncertní pódia se společně vrátili až koncem minulé dekády. S myšlenkou natočit nový materiál si kapela podle Goulda pohrávala poslední rok a půl.

Společně s vydáním desky plánují Faith No More turné po Spojených státech. Zda-li pětice zamíří i do Evropy, není dosud známo. {vypnoutlink:Air,Mika}

rollingstone.com, ape

zavřít