Midi lidi čekají na robota

Vydáno 19.04.2007 | autor: redakce

Po roce a jednom dni trojice hudebníků a vizualistů přináší prostřednictvím debutového alba „Čekání na robota“ existenciální elektro s lidskou tváří. Midi lidi jsou tady!

Midi lidi čekají na robota Midi lidi čekají na robota

Tříčlenný elektronický projekt kolem filmaře Petra Marka (ex Muzikant Králíček, Dekadentní divadlo Beruška, Kakaduo atd.), hudebníka a herce Prokopa Holoubka (ex Triglav, Lynx-Lynx, Dekadentní divadlo Beruška) a šperkařky Markéty Lisé vznikl na základech emo/elektrogothic kapely Krásný stěhovák Gerard a Sexuální nábytek, jehož jsou všichni tři členy. Fungují od dubna 2006, za tak krátkou dobu však odehráli velké množství koncertů v ČR a na Slovensku. Stylově se kapela pohybuje na hranách elektro/experimental/IDM, a to ve velmi tanečním a energickém mixu.



Hudba je doprovázena odsekávaným sborovým zpěvem originálních českých textů. Právě toto spojení (elektronická hudba a české texty) kapele pomohlo najít rychle velké množství fanoušků a poměrně nečekanou hranost písní v rádiích (Rádio 1 a Rádio Student). Součástí živých performance je i VJ, který „realtime“ obrazově významně doplňuje vystoupení – všichni VJs – Filip Cenek, Magdalena Hrubá a VJ Kolouch (Anymade.org), kteří s kapelou vystupují, patří mezi etablované české vizuální umělce.



Křest alba proběhne v brněnském klubu Fléda, a to v pátek 1. června v rámci klubovky Itch my ha ha ha se zahraničními hosty. Více informací a novinek naleznete na www.myspace.com/midilidi.

Koncerty:

20.4. Praha - Electronic Beats (živě na Rádiu 1 a na www.radio1.cz od 20:30!!!)
27.4. Krakow - Unsound festival
28.4. Toruň - Unsound festival
12.5. Praha – Cross - Smash
26.5. Nová Paka – festival Musica Paka
28.5. Praha – Roxy – Free Mondays
1.6. Brno – Fléda - Křest s hosty
2.6. Rožnov p.Radhoštěm - Vrah
8.6. Pardubice - Divadlo 29
9.6. Hradec Králové – festival Klídek fest
zavřít