Love Gangsters: výhra z neúspěchu

Vydáno 13.07.2009 | autor: redakce

Jsou tomu tři roky, kdy Love Gangsters uchvátili posluchače Rádia Wave. Následná záštita zkušené agentury však vyšuměla do prázdna a zbylo po ní jen debutové album. Love Gangsters se však nenechali odradit a stoupají opět odzdola.

Love Gangsters: výhra z neúspěchu Love Gangsters: výhra z neúspěchu

Když se Jihočeši na sklonku roku 2008 přihlásili do soutěže Emergenza Music Festival, netušili, jak popelkovský osud je čeká. První kolo je vylákalo začátkem letošního ledna do vídeňského klubu Shelter k nerovnému boji s thrash metalisty, punk rockery či alternativci. „Sice jsme nepostoupili, ale natolik jsme zaujali jednoho z hlavních promotérů soutěže Sebastiana Haase, že nám nabídnul dvě dubnový vystoupení v Maďarsku,“ načíná popis anabáze frontman Marotha (31).


„V budapešťským klubu Kek Yuk jsme vystupovali jako hosti maďarskýho semifinále Emergenzy a tamní publikum nás přijalo nad očekávání skvěle. Možná by se dalo říct, že líp než u nás v Čechách,“ má  ještě pod kůží maďarskou atmosféru, žahavou jak pálivá paprika. Karta se začala obracet a na jejím líci zelo eso. „Oba výborný koncerty jsme si opravdu užili a vzápětí nám Sebastian nabídl možnost hrát v roli hostů na německým i skotským finále Emergenzy, což jsme samozřejmě neodmítli.“


SKOTSKÝ TR(I)UMF
Mise pokračovala v květnu v metropoli našich západních sousedů. „Po zvukovce v klubu SO 36 jsme vyrazili na prohlídku Berlína, což je opravdu charismatický městečko,“ směje se Marotha, jenž rovněž není právě tuctovým typem. Však také excentrické trio sklízelo zájem takřka na každém kroku. „Zašli jsme do restaurace,kde se nás ujala blonďatá šenkýřka s parádním výstřihem. Já a Štípke jsme ji samozřejmě hodnotili velmi kladně, ale ona si po pár větách, který jsme s ní promluvili, myslela, že jsme sjetý. Když pak Junker po obědě prohlásil, že si jde ven zahulit, šenkýřka opáčila ať nechodí, že prej už má dost. A to jsme pili jen nealko pivo a minerálku.“


Večerní vystoupení před plným klubem přineslo další úspěch, reakce publika byly ještě lepší, než servírčin dekolt. Následujícího dne osedlali Love Gangsters letadlo a za necelé dvě hodiny přistáli v Glasgow. „Když jsme rozrazili dveře 02 Academy, málem jsme si sedli na prdel. Objekt, ve kterým hrajou snad všechny největší světový kapely, nás naprosto uchvátil. Koncert nás čekal hodinu po půlnoci a po příchodu na stage jsme okamžitě cítili, že tohle je gig, na kterej jen tak nezapomeneme. Skotský publikum nás prostě žralo. Neskutečná atmosféra v neskutečný hale a nejlepší koncert, jakej jsme doposud zažili.“ Po zahraniční sklizni vavřínů chystají Love Gangsters atak na tuzemské příznivce. Nové album Music Outsiders, zvukově obdělané Alešem Hyvnarem (produkoval např. Toxique, United Flavour ad.), je takřka hotovo, vydání se plánuje na září.

text Daniel Folprecht foto Petr Tibitanzl a archiv
zavřít