My Chemical Romance jsou ve studiu

Vydáno 06.08.2009 | autor: redakce

My Chemical Romance připravují ve studiu nové, v pořadí již čtvrté album. Na pulty obchodů se dostane v první polovině roku 2010.

My Chemical Romance jsou ve studiu My Chemical Romance jsou ve studiu

My Chemical Romance jsou momentálně ve studiu v Los Angeles, kde pracují na čtvrtém studiovém albu se zkušeným producentem Brendanem O'Brienem. Ten je známý především svou prací pro Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Bruce Springsteena, Aerosmith a mnoho dalších. Kapela začala pracovat na nových skladbách v květnu 2008, asi týden po ukončení více než ročního turné ke koncepčnímu albu The Black Parade. Frontman kapely Gerard Way se ale vyjádřil, že to, co vytvořili, získalo lepší podobu až o šest měsíců později.


Je to jejich první album, které nezachovává stejný koncept. “Vyjádřit, jaké toto album je, řekl bych, že My Chemical Romance jsou tou nejčistší, destilovanou verzí sebe samých,” říká Way. “Žádné zvony a fanfáry, soustředili jsme se na melodii a skladbu. Pokud to nefunguje v místnosti mezi námi pěti, pak se nesnažíme, aby to fungovalo ve studiu s efekty a smyčcovou sekcí. Práce na předešlém albu The Black Parade nám dovolila pochopit, co hudebně fungovalo a co ne, byl to experiment, zamíchali jsme tam tolik prvků, které bychom normálně nepoužili."

My Chemical Romance objeli na turné celý svět včetně Prahy. Koncertní šňůra vyvrcholila v jejich domovském New York City's Madison Square Garden v květnu 2008. Nové album My Chemical Romance vyjde pravděpodobně v první polovině roku 2010.

zdroj: Warner Music
zavřít