Lenka Dusilová na Mr. JAZZ jr.

Vydáno 22.09.2010 | autor: PR

Mr. JAZZ jr. je nepravidelnou mezinárodní přehlídkou jazzových a jazzu se dotýkajících stylů. Vystoupí: Lenka Dusilová, Lanugo, Markéta Foukalová a další. Proběhne v Táboře 27. září

Lenka Dusilová na Mr. JAZZ jr. Lenka Dusilová na Mr. JAZZ jr.

Jedná se o festival zaměřující se na náročného posluchače a představuje mimořádné hudební projekty s „krátkou životností“, kterých během roku vznikají a zanikají desítky. Jejich působení je krátké z důvodů komercionalizace naší hudební scény a malého prostoru pro alternativní umění a avantgardu. Tato hudební událost navazuje na kreativní mezinárodní přehlídky Drum´n´Bass, které probíhaly v Táboře v devadesátých letech.

Umělci, kteří vystoupí se opět pohybují mezi žánry. Tentokrát mezi jazzovou, rockovou hudbou a popem. „Mimořádným hudebním zážitkem tohoto ročníku bude skupina Lanugo, která je asi nejlepší jazzpopovou kapelou v současné době v ČR. Za duši Lanuga můžeme považovat zpěvačku Markétu Foukalovou. Její hlas je funkční, civilní, neafektovaný a přitom jasný jako ostatní kapelové nástroje. Dále uslyšíme ljublaňského rodáka Paula Batta v jeho autorském jazzovém recitálu a  jazzrockovou érou inspirovanou instrumentální formaci MED,“ říká dramaturg festivalu Max Bluebaloo.

 

 

Markéta Foukalová se narodila v roce 1981 v Praze a od svých třinácti let aktivně vystupuje. Prošla mj. kapelami Gang-ala-Basta, Takin‘ Off, Yellow Family a Leguar Gr, kde se začala autorsky uplatňovat. Spolupracovala např. s Michalem Pavlíčkem (Na Kloboučku, Zahajovací ceremoniál Pražského jara, titulní píseň k seriálu Dobrá čtvrť), Michalem Prokopem (deska Poprvé naposledy a Live 60), Kamilem Střihavkou nebo Evou Pilarovou. V roce 1998 vyhrála Zlíntalent a v roce 2005 získala s kapelou MadFinger hlavní ocenění v rámci soutěže mladých jazzových umělců na Philips Jazz Festivalu.

„Letos jsme museli pracovat s nízkým rozpočtem, proto se přehlídka odehrává v jednom dni. Byla by škoda tuto ojedinělou hudební událost nerealizovat a zklamat pravidelné příznivce tohoto žánru. Mohla vzniknout díky vstřícnosti klubu Mileniun/FunAgency a nadšení členů sdružení Fest 2004,“ sděluje producent festivalu Martin Tlapa z pořádajícího občanského sdružení Fest 2004.



LANUGO

Jazz / Acoustic / Nu-Jazz
představuje jemnou esenci moderního jazzu a popu

Pražská kapela Lanugo je na české scéně výjimečná. Typická je pro tohle spojení vystudovaných muzikantů přirozená kombinace jazzových postupů, sól a instrumentálních ploch s popovým vzorcem sloka-refrén.

Markéta Foukalová - vocal
Viliam Béreš - piano
Rasťo Uhrík - bass
Martin Kopřiva - drums

Miroslav Hloucal - trumpet
Mirek Šmilauer – guitar
 

www.lanugo.cz, www.myspace.com/lanugospace

 

PAUL BATTO jr. & ONDRA KŘÍŽ

Jazz
jazzový recitál slovinského autora
P. Batto (vocal, guitar) koncertuje po celé Evropě, ať již se svým sólovým programem nebo společně s pianistou O. Křížem (piano, electronic keyboard). V roce 1994 založil mezinárodně obsazenou kapelu Riverside Blues Band, se kterou hrál nádherně čisté akustické blues.
www.batto.org, www.myspace.com/paulbattojrondrakriz


MED + host Lenka DUSILOVÁ

Club / Jazz / Rock
instrumentální jazzrocková formace

Členové skupiny se mohou pochlubit spoluprací s hudebníky jakými jsou Michal Pavlíček, Roman Dragoun, Ladislav Guma Kulhánek, Stanislav Klásek Kubeš, Lenka Dusilová, Yvone Sanchez, Jaromír Honzák, David Koller, Kamil Střihavka, Benedikta, Martina Balogová, Vertigo Quintet, Infinite...
V letošním roce skupina MED dokončuje hudební spolupráci na celovečerním dokumentu Rok na vsi režiséra Jany Míky ml.

Lenku Dusilovou můžeme slyšet na prvním albu MEDu – Dirty Movie Music.


Mirek Šmilauer - guitars
Viliam Béreš - electronic keyboard, synthesizer
Jaryn Janek - bass
Martin Kopřiva - drums, percussion instrument

www.medgroove.com, www.myspace.com/medul, www.myspace.com/lenkadusilov, www.lenkad.com

 




DJ MUSHROOM

DJ Mushroom stejně jako každý rok připravil vinyl jazz&acid jazz party. Uslyšíme songy jazzových a acid jazzových klasiků v tanečním vydání.

Mr. Jazz jr. proběhne za podpory Grantového programu Podpora živé kultury Jihočeského kraje. Aktualizace programu a další podrobnosti na www.mrjazzjr.com a www.fest2004.cz.

Vstupné: 130,- na místě, 100,- v předprodeji, 60,- studenti. Předprodej Pension Alfa (Klokotská 107, Tábor – St. město)

Zdroj: Mr. Jazz Jr.

zavřít