REPORT 11/04 S CD MARIJÁŠ

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

V prodeji je listopadové číslo REPORTU. Jeho bezplatnou přílohou je tentokrát CD MARIJÁŠ, na němž najdete nejvydařenější skladby o marihuaně.

REPORT 11/04 S CD MARIJÁŠ REPORT 11/04 S CD MARIJÁŠ

JSTE ZVÁNI KE STOLU – HRAJE SE ČERTOVSKÝ MARIJÁŠ, V NĚMŽ KAŽDÝ TRUMF JE ZELENÝ A VRCHNÍM KRUPIÉREM CTIHODNÝ MR. CANNABIS, KTERÝ JEN TAK NĚKOMU NA ŠPEK NESKOČÍ. TADY JE TEN SPRÁVNÝ SOUNDTRACK K VYVONĚNÉMU HAPPENINGU.


 


PLEXIS
Špek
z alba To, 1998

I česká scéna má své joint-punkové legendy. Hoškův Plexis se zvolna prokouřil do třetí desítky let existence a po odmlce letos znovu začal s úspěchem koncertovat.
www.bmg.cz

WOHNOUT
Psí píseň
z alba Rande s panem Bendou, 2004
Je to na beton – „Bendou“ se pražská čtveřice definitivně katapultovala na špičku domácího hop-rocku. Na parádní Psí píseň nedávno vznikl videoklip. Rozzáří Wohnouti 18. listopadu svatostánek jménem Lucerna?
www.wohnout.cz

VLADIMÍR MIŠÍK & ETC...
Když se kouří konopí
z alba Umlkly stroje, 2004
Když umlknou stroje, může vonět tráva. Český bard po čase opět našel své pravé místo – koketování s politikou odsunul ad acta a za zvuků Hrubého housliček nasává autentičtější pachy života. O vtipný text se postaral Jiří Dědeček.
www.vladimirmisik.cz

BOW WAVE
Bláhová
z alba Emigrant, 2004
Říká se, že na Karlovarsku řádí tuzemští The Roots. Jedno je jisté - Bow Wave se před čtyřmi lety obrátili zády ke svým reggae-dubovým kořenům a od té doby přísahají na hip hop. Konopnými songy se to na jejich debutu jenom hemží.
www.bowwave.cz

NANA ZORIN
Open
z alba Do U Want To Live Forever, 2004
Pozitivní energie není nikdy dost. Obměněný soubor ji rozdává plnými hrstmi spolu s dubovou rytmikou a jemným předivem analogových zvuků, atakujících hranice psychedelie.
www.nanazorin.cz

ŠVIHADLO
Dostat se zpátky
z alba Sám si to vychutnám, 2002
Bez těchto rasta-veteránů by byla kompilace tohoto typu tragicky neúplná. Švihadlo si můžete vychutnat živě 17. listopadu v pražské Roxy při speciálním vystoupení s mnoha zajímavými hosty.
www.svihadlo.com

HUDBA PRAHA
Marijuana
z alba Divoký srdce, 1996
Michal Ambrož pojmenoval svůj pozdější projekt právě podle tohoto alba. Hudba Praha je samostatnou kapitolou naší bigbítové historie a její frontman je mj. bojovníkem proti cenzuře. www.hudbapraha.cz

TOTÁLNÍ NASAZENÍ
Don Quijote de la Ganja
z alba Crabalaganja, 2002
Hospodský punk Totáčů zabírá hlavně live. Tahle píseň s neodolatelnou slovní hříčkou navíc vypovídá o zdravém vztahu kapely k určitým ušlechtilým rostlinám a jejímu „totálnímu vysázení“.
www.totaci.cz

ŠPATNEJ WLIW
Zelená vlna
z kompilace Lyric Derby 2, 2002
Východočeští rapeři to v této sestavě v létě zabalili, takže přijměte jejich největší hit jako „labutí píseň“. Produkoval ji Kato, dříve známý jako Deph z Chaozz. Cába pokračuje v projektu La Liga a připravuje desku Znamení Raka.
www.spatnejwliw.hip-hop.cz

100 °C
Under The Lamp
z alba Evergreen, 2004
První „stupně“ zdolány, ale pořád jich zbývá nejmíň sto. Nakažlivý mix rocku, jungle, dubu či jiných tanečních tendencí je v kurzu. „Mana“ má prostě správné grády a kapela po nich rychle stoupá výš a výš. Nenechte si ujít právě probíhající turné.
www.100c.cz

LOS BASTARDOS
Joint je joint
z dema Joint je joint, 2000
Až k Satelit Kanibal bychom vystopovali kořeny vzniku kvarteta, které mixuje hip hop a tvrdý rock s názvuky amerického tria Primus. Kde berou inspiraci, je jasné už ze samotného názvu jejich demáče.
losbastardos.ultranet.cz

DAVID PEEL & LOWER EAST SIDE
Everybody’s Smokin’ Marijuana
z alba The Pope Smokes Dope, 1999
Kruh se uzavřel, posledního práska si vychutná David Peel, nekorunovaný král marihuany, který tímto albem jednou provždy vešel do historie. Oslavnější konopnou hymnu snad nikdy nikdo nenatočil.
www.davidpeel.com

CD MARIJÁŠ objednávejte spolu s REPORTEM 11/04 (a obálce se Support Lesbiens) za bezkonkurenčních 99 Kč na report@ireport.cz nebo na tel. 374 311 105.

zavřít