VIDEO: Chris Corner přichází s noži

Vydáno 12.03.2013 | autor: redakce

IAMX, projekt, který patří mezi skupinku jmen typu Kosheen, The Subways, Enter Shikari nebo Gogol Bordello. Asi si říkáte - čím? Je to jednoduché.Tím, že nemine rok, aby se minimálně jednou neobjevili v Česku. Další z pražských dostaveníček čeká partu kolem černokněžníka Cornera na začátku dubna v Roxy. Tentokrát i s novou deskou The Unified Filed, která vyjde 22. března.

VIDEO: Chris Corner přichází s noži VIDEO: Chris Corner přichází s noži


iamx_march_press_foto4by_janine_gezangThe Unified Field bude pátým albem IAMXNa paškál se nám tentokrát dostalo jeho nové video I Come With Knives. Model "hezkou krajinou nic nezkazíš a mnohé v ní skryješ" se štáb jal natočit video plné hezkých záběrů bez výraznější dějové linie. IAMX si vždy potrpěli (tedy spíš potrpěl) na dotaženou vizuální stránku věci a tento klip to jen potvrzuje. Dlouhé záběry, slow motion, hra se světlem. Radost koukat. Song akorát trošku zavání německým EBM či snad dokonce kapelou Rammstein, především kvůli ženskému hlasu, jenž německy rytmicky recituje hned na začátku do basových synťáků. To už člověk jen čeká kdy přijdou tvrdé kytary... Naštěstí nepřijdou.

Chris Corner nikdy nebyl veselý chlap. Poctivě a pracně budovaná image černokněžníka se s ním táhne už od dob Sneaker Pimps a na sólové dráze ještě přitvrdil. Především druhá deska The Alternative je koncentrovaným extraktem deprese, profetovaných nocí a dojezdů. Krásná deska, která (puštěna ve správný moment) umí skoro nahnat strach. Je ale tak sexy, že jí chcete slyšet znova a znova. Od té doby už Corner tak dotaženou nahrávku nevydal, přestože se o to snažil, co síly stačily. Doufejme, že se mu to s The Unified Field podaří.



Martyn Starý

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít