VIDEO: Hochi & East zametou s českou popovou kulturou jako tsunami

Vydáno 13.08.2015 | autor: redakce

Že jste o nich ještě neslyšeli? Hochi & East, mladá česká kapela, po několika letech konečně vylezla ze zkušebny a jde s kůží na trh. Představila první videoklip Tsunami of Colour a pracuje na debutové desce s všeříkajícím názvem - Kill Pop Culture Addiction.

VIDEO: Hochi & East zametou s českou popovou kulturou jako tsunami VIDEO: Hochi & East zametou s českou popovou kulturou jako tsunami

hochyeastS popovou kulturou se Hochi & East nekamarádí

V tvorbě mladé ambiciózní kapely se objevují prvky rocku, rapu, metalu, elektroniky i jiných žánrů. "Je nám vlastně jedno, co se použije za prvky. Jediným kritériem je, aby obsah, který chceme přenést na lidi, byl ztvárněn tak, aby to mělo grády. Vše se točí kolem obsahu a energie. Přijde mi, že dneska ve valné většině případů forma převládá nad vlastním obsahem hudby. Přirozeně to cítíme opačně. Proč vůbec skládat muziku, když nemáš něco, o čem fakt chceš psát? Naším sloganem je 'music with a message' a řekl bych, že tím je vše dostatečně vysvětleno," říká za kapelu East.

Hochi (bicí, zpěv) a East (kytara, zpěv) ve spolupráci s dalšími muzikanty točí svou první desku s názvem Kill Pop Culture Addiction. Nejde o útok na popovou kulturu, nýbrž o prosté odpoutání se od nadiktovaných osnov a schémat současného popu. "Nechme umělou pop kulturu, ať si žije svým životem, a žijme si svůj vlastní," vzkazují hudebníci. 

text: Kateřina Motýlová

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít