JARNÍ SÁZAVAFEST UŽ ZA DVA TÝDNY

Vydáno 07.07.2009 | autor: redakce

Druhý ročník jarní verze tradičního letního festivalu SÁZAVAFEST proběhne už 19. března v pražském Abatonu.

JARNÍ SÁZAVAFEST UŽ ZA DVA TÝDNY JARNÍ SÁZAVAFEST UŽ ZA DVA TÝDNY

Festival nebyl nikdy ryze benefiční akcí ale vždy se snažil a nadále se snažit bude v případě výnosnosti podporovat různé dobročinné účely.

Geneze: první 3 ročníky se snažil festival pomoci pražským vozíčkářům, bohužel pro všechny dopadl ten 3. finančně v záporných číslech a najednou se tato pomoc (za první dva ročníky více než 100.000,-Kč) obrátila proti organizátorům. Počínaje 4. ročníkem se už o benefiční podtitul neopírá, avšak 4. ročník přispěl Životu Dětem (stará se o všechny děti, které to z různých důvodů nemají v životě snadné) částkou 72.000,- Kč. V případě úspěšného průběhu bude i nadále snaha částí zisku pomoci dobrým cílům. Tolik k vysvětlení pro všechny, kteří slyšeli různé dohady.


2.ročník jarní verze již tradičního letního festivalu, cena: 300,- / 250,- 19.3.2005 v prostoru Abaton v Praze 8, ulice Na Košince vstup od 15 hod (konec cca 04 hod). 4 podlaží = 3 hudební scény + příjemná cihlová sklepní hospůdka, speciální zaměření jednotlivých scén – ucelená přehlídka vybraných hudebních směrů


Guitar Stage (Roe-deer, Southpaw, Clou, Lety Mimo, Gaia Mesiah, -123 min., Radiostars = superband složený z členů skupin Lety Mimo-Tři sestry-Roe-deer a Slot and Shade, Lety Mimo)

Reggae & Ska Stage (Chancers, Fast Food, Ska pra Šupina (SK), Nana Zorin, Spanish Flava – ex Hermakuti, Vokokos, 2 v 1.)

DJ Stage Radia 1 (zaměřeno na hudbu z „Live Stages“ (Gregory Finn, Swamp Safari, Rude Audio, Rude Boy, Coco Jammin´, Homeboy)

Sázavafest letní, předběžné info:

5.ročník, 4.-7.8.2005 areál Ostrov a okolí, město Sázava u Benešova (sjezd 34 Ostředek z D1)

4 dny, 4 scény, doprovodné sportovní atrakce, workshopy, soutěže ad.

propojení se Sázavskými slavnostmi spojené s výročím 100 let od narození rodáka Jiřího Voskovce spojené s odhalováním pamětní desky s reliéfem v průběhu festivalu, tento motiv se promítne i v programovém schématu.

Scény:
1. Houser Stage – Rock, Pop, Jazz
V jednání: J.A.R., Wohnout, Snow boarďáci (Dan Bárta, Lenka Dusilová, Matěj Ruppert, Ota Klempíř ad.), Jana Kirschner, Chinaski, Support Lesbiens, Horkýže Slíže, Iné Kafe...

2. Radio 1 Stage – Worldmusic, Reggae, Ska, Progressive Dance
V jednání: Čechomor, Traband, Polemic, Švihadlo, Ecstasy of St. Teresa, Al Yaman ad.

3. Art Stage – Film, divadlo, autorská čtení, recitály
FILM: 12 filmů, min. 1x premiéra, aktuální DVD novinky, režisérský profilový večer
blok na téma „Voskovcovo poselství“ ad.
DIVADLO: 10 představení, v jednání: Divadlo Ypsilon, Sklep, Vizita ad. žánrově: malé formy, taneční divadlo, hudební divadlo, alternativa, pantomima, One man Show
AUTORSKÁ ČTENÍ A RECITÁLY: Michal Viewegh, Jarda Rudiš,, Leoš Šedo, Honza Jirák, Jiří Schmitzer, Vašek Koubek, Karel Plíhal, Skoumal, Šebo, Burian ad.

4. Indický Festival – speciální scéna zaměřená na asijské hudební vlivy
zavřít