30 Seconds To Mars: V Praze si koncert vždycky skvěle užijeme

Vydáno 24.05.2011 | autor: redakce

Miláčci českého publika američtí 30 Seconds To Mars v čele s charismatickým zpěvákem a hercem Jaredem Leto se řítí na Prahu. Už 23. června vystoupí jako headlineři na Prague City Festivalu. O tom, jak moc se na na naši metropoli těší a co kapelu ještě čeká v tomto roce, se během na několikátý pokus nakonec úspěšného telefonického spojení rozpovídal dobře naladěný kytarista Tomo Miličević.

30 Seconds To Mars: V Praze si koncert vždycky skvěle užijeme 30 Seconds To Mars: V Praze si koncert vždycky skvěle užijeme

30secondst
V Praze budete hrát už potřetí, těšíte se?
Samozřejmě, Praha je krásná a pokaždé, když tam hrajeme, skvěle si to užijeme.

Jaká je vaše nejsilnější vzpomínka na Českou republiku?
Hrozně rád vzpomínám na to, když jsme se s Jaredem a dalšími pár lidmi procházeli po Praze, po staré části a navštívili jsme jeden velký starý kostel. Byl to velký zážitek a na tu noc rád vzpomínám. I na lidi, byli moc milí.

Máte pro české fanoušky připravené nějaké překvapení?
Ano, samozřejmě máme, ale nemůžu to prozradit, protože pak už by to nebylo překvapení (smích).

Vaše videoklipy jsou velmi originální a často šokující. Kam chodíte na nápady?
S většinou nápadů přichází Jared, který vymyslí celý příběh, většinou video i režíruje a dělá spoustu další práce kolem. Myslím, že spoustu věcí čerpá ze zkušeností a událostí, které ho v životě potkávají. A pak taky používá svoji vlastní fantazii, svůj mysteriózní svět, který má ve své hlavě… Je velmi kreativní.

Klip k písni A Beautiful Lie jste natáčeli v Grónsku, video k From Yesterday zase v Číně. Co pro vás byl větší zážitek?
V Číně to byla určitě nejvíc magická zkušenost. Byli jsme první americká rocková skupina, která mohla v Číně natáčet hudební klip, navíc přímo s místními lidmi. Bylo to úžasné, všichni velmi tvrdě pracovali a všichni lidé v týmu byli naprosto neuvěřitelní. Jen to, spolupracovat s těmito lidmi, navíc v tak nádherných scenériích byl neuvěřitelný a nezapomenutelný zážitek.

30secondsV klipu k singlu The Kill máš poněkud lechtivou scénku s postavou v kostýmu medvěda. Proč zrovna medvěd?
(Smích). Pokud jste viděli film Shining (Osvícení, režie Stanley Kubrick, pozn.red.), na jehož motivy byl klip natočený, musí to být zřejmé. Pokud jste to neviděli, podívejte se a pochopíte (smích).

Proč jste si pro spolupráci k písni Hurricane vybrali zrovna Kanye Westa? Jaká byla spolupráce?
No, Jared a Kanye se setkali už před pár lety a Kanye chtěl, aby mu Jared režíroval videoklip. To nakonec nějak nedopadlo kvůli spoustě věcí kolem, nicméně Jared požádal Kanye o spolupráci na songu Hurricane. Tomu se song velmi líbil a nabídku přijal, což bylo skvělý. Na songu odvedl skvělou práci a posunul ho někam úplně jinam, za což jsme mu vděční a jsme za to samozřejmě rádi.

Ve videu The Kill jezdíš na skejtu. Máš na to čas i během turné? Bereš si skateboard sebou?
Dříve jsem si ho brával sebou, ale pak jsem si zlomil zápěstí, takže už to neriskuju, i když bych rád. Ale musel jsem si vybrat, buď jedno, nebo druhé, protože se zlomeným zápěstím se mi pak docela špatně hraje na kytaru… (smích)

30secondstomars30stmJsi vyučený kuchař. Vaříš někdy pro kapelu?
Pro kapelu jsem ještě nikdy nevařil. Ale možná se nad tím do budoucna zamyslím (smích). Jinak vaření mě baví a pro rodinu samozřejmě vařím celkem běžně.

Jak vypadá váš běžný den na turné?
Pro nás je běžný den na turné prostě rutina…. Denní kolotoč. Zkoušky, rozhovory, večer koncerty… Přejíždění z místa na místo, občas se nám stýská po domově. Pokud máme čas, rádi se projdeme po městě, ve kterém zrovna jsme.

Jaké to tebe je, fungovat v kapele s dvěma bratry? Necítíš se někdy odstrčený?
Ne, to nikdy. Fungujeme takhle skvěle, nemůžu si stěžovat. Občas si dokonce připadám tak trochu jako jejich třetí brácha (Smích).

Co chystá kapela 30 Seconds To Mars do budoucna kromě koncertů?
Až dokonce roku budeme na turné, takže bude spousta jiné práce, ale nikdy nevíš, možná na něčem už dělat začneme… Ale teď jsme tak zaneprázdnění, že to vidím tak, že o natáčení nového alba se začneme bavit až na konci roku, možná na začátku příštího… Nechte se překvapit!



text: Marta Pušová 


30secondstm  kopie 

 

zavřít