RECENZE: Stane se Britney Spears vaší Femme Fatale?

Vydáno 30.05.2011 | autor: redakce

Sedmá studiovka vyšla v produkci hvězd současné pop music – Dr. Lukea a Maxe Martina. Pánové ale zapomněli, že s nimi ve studiu byla i Britney Spears.

RECENZE: Stane se Britney Spears vaší Femme Fatale? RECENZE: Stane se Britney Spears vaší Femme Fatale?

britney_femme_coverBRITNEY SPEARS
FEMME FATALE
12 trax
Sony Music

Dr. Luke a Max Martin se můžou pochlubit prací pro interprety jako T.I., Katy Perry, Pink nebo Paris Hilton. Pokud chcete v komerčním žebříčku Billboard Hot 100 něco znamenat, tohle duo vám sežene lístek do Top 10. Ví to i Britney. Femme Fatale totiž v USA debutovalo na prvním místě.

Dr. Luke a Max Martin vytvořili pro Britney Spears nejposlouchatelnější album její kariéry. Je přímočaré, jednoduché a kromě uvolněné skladby Criminal vám proletí CD přehrávačem jako kladrubská klisna. Je jako jednorázové šlehnutí, které si napoprvé docela užijete, ale podruhé a nedej bože potřetí si svoje křehké žíly raději zchladíte něčím smysluplnějším. Čas od času potěší drobnosti jako hutné dubstepové vsuvky nebo samplované vzdychání, ale i to se brzo oposlouchá.

Z alba totiž nesálá žádné pižmo a živočišnost. Britney Spears připomíná blonďatého maňáska v rukou producentů, kteří mohli místo ní postavit před mikrofon kohokoliv jiného (třeba tu Paris Hilton), a bylo by to jedno. Hlas jí hyzdí auto-tune a na Femme Fatale hraje podřadnou roli. V popředí tak stojí mix dancehallu, dubstepu a electropopu, co neurazí a docela šlape, ale ve srovnání s Lady Gaga zní jako slabší demo verze.

Britney Spears se tak svou sedmou deskou nezmění ve femme fatale, na níž budete fatalisticky myslet celý život (a několik dalších, pokud věříte v reinkarnaci). Je spíš sympatickou holkou odvedle, kterou byste rádi vyvezli večer za město a na zadní sedačce s ní vleže poslouchali Lady Gaga nebo Robyn.

PS: Proč jsou v bookletu tak puritánsky nudné fotky?

3/7

Marek Pros

 


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít