ŽIŽKOVSKÉ PIVOBRANÍ UŽ ZÍTRA - ŽÍZEŇ PŘIPRAVIT!

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Na 24.-25.6. připravuje Praha 3 ve spolupráci s Prahou 9 sedmý ročník tradičního pivobraní, které se letos koná na vrchu Vítkově. Hudební vystoupení ve znamení mnoha různých žánrů vyvrcholí koncerty skupiny Kryštof a Anny K.

ŽIŽKOVSKÉ PIVOBRANÍ UŽ ZÍTRA - ŽÍZEŇ PŘIPRAVIT! ŽIŽKOVSKÉ PIVOBRANÍ UŽ ZÍTRA - ŽÍZEŇ PŘIPRAVIT!

Pro návštěvníky je navíc připraveno přes padesát druhů piva, množství pochutin, atrakce a hry pro děti, soutěže o ceny pro dospělé a autobusová pivní linka zdarma! Program začíná po oba dva dny ve 14 a končí ve 22 hodin a co je pro mnohé důležité – na akci se neplatí vstupné.

Název tohoto populárního pražského pivobraní vznikl podle míst, kde se střídavě koná: Žižkov a Vysočany. Dříve se pivobraní slavilo v každé této městské části samostatně, ale žižkovský starosta Milan Český přišel před několika lety s nápadem pořádat slavnosti putovního charakteru. „Letos bude akce poprvé probíhat na žižkovském Vítkově, na místě s překrásnou vyhlídkou a příjemnou atmosférou rozlehlého parku,“ říká starosta. „A to není jediná novinka. Spolupracujeme s Českým svazem malých nezávislých pivovarů a tak je letošní pivobraní poprvé spojeno s pestrou nabídkou nejrůznějších druhů piva. Milovníci národního nápoje tak budou moci ochutnat třeba postřižinské pivo nebo speciality s příchutí medu či třešní. Spokojeni ale budou i ti, kteří dávají přednost tradičnímu plzeňskému.“

Co naopak na pivobraní najdete již tradičně, jsou kvalitní hudební vystoupení předních českých interpretů. Kromě držitelů sošky anděla za nejlepší pop album minulého roku, kapely Kryštof, a pěvecké hvězdy Anny K., zahrají návštěvníkům například kapely Sto zvířat, Petr Kocman Band, Jihočeská Vlachovka, The Fireballs, OOZ či keltské skupiny Dún an Doras a Bran. Chybět nebudou ani písně světových hvězd v podání kapel Rolling Stones Revival Prague a U2 POP Revival. „Skupiny jsme vybírali s ohledem na žánrovou pestrost. Doufáme, že tu svou kapelu si najde opravdu každý. Kromě Žižkovanky, která je naší místní láskou, se oproti minulým ročníkům neopakuje žádná skupina. Chceme, aby se pivobraní posunulo každý rok o kus dopředu,“ říká Jaroslav Brabec z pořádající žižkovské radnice.

Na své si přijdou i děti, které se budou moci vyřádit na nafukovacích atrakcích, svést se vláčkem a soutěžit s obřími barevnými míči. Peněženku samozřejmě rodiče vytahovat nemusí. A aby nejmenší děti netahaly tatínky za rukáv domů, jsou pro ně připraveny různé hry s roztomilým plyšovým tygříkem. „Soutěže o ceny jsou ale připraveny i pro rodiče, pokud je nezdolá pivní nadílka,“ směje se žižkovský starosta Milan Český. Návštěvníci pivobraní mohou změřit své síly v přetahování lana, číšnickém slalomu i v páce pod dohledem mistra světa Milana Svobody. „Navíc se společně pokusíme překonat žatecký rekord o nejdelšího hada z pivních kelímků z roku 2003. Had tehdy měřil 154,6 metrů a na jeho sestavení bylo použito 12 368 kelímků od piva, které návštěvníci vypili,“ doplňuje Jaroslav Brabec.

Na Vítkov se zdarma dostanete okružní autobusovou pivní linkou, která bude jezdit ulicemi Jana Želivského, Vinohradská, Italská, Husitská a Koněvova. Auto můžete zaparkovat na hřišti FK Viktoria Žižkov, přímo u křižovatky Na Ohradě. Nebo si uděláte procházku po jedné ze dvou přístupových cest. První, strmější, ale kratší, ze stanice autobusů č.133, 207 - U Památníku (jedna stanice od Florence). Druhá, delší, ale po rovině, z tramvajové zastávky Ohrada, kde staví tramvaje 1, 9 a 16.

Fotografie vystupujících kapel a ilustrační fotografie z minulých ročníků si můžete prohlédnout na adrese www.keyproduction.cz/cz/_novinky_archiv/pivobrani.html

Další informace o pivobraní vás čekají na www.praha3.cz.
zavřít