EXKLUZIVNĚ: Charlie Straight na olympiádě

Vydáno 26.07.2012 | autor: redakce

Toxique, Support Lesbiens, Monkey Business, PSH … to jsou jen některé z našich kapel, které to během olympijských her rozbalí v Českém domě v Londýně. Ještě před zahájením největšího sportovního svátku přijeli dobýt Albion třinečtí Charlie Straight, aby si poprvé ve své kariéře vyzkoušeli hraní pro místní, ryze britské publikum.

EXKLUZIVNĚ: Charlie Straight na olympiádě EXKLUZIVNĚ: Charlie Straight na olympiádě

Czech house, umístěný do veletržního komplexu Business Design Center na Upper Street v Islingtonu, nelze přehlédnout. Před ním se totiž tyčí impozantní kousek výtvarníka Davida Černého – klikující a fuňící double decker se stal okamžitě atrakcí pro všechny kolemjdoucí. Je to sice symbol londýnské dopravy, ale chvílemi působí jako pravěký ještěr, který má chuť se rozběhnout…

1




























To oficiální maskot her vypadá daleko mírumilovněji. Tento vyrost v nedalekém parku Highbury Fields na předolympijském sportovním odpoledni. Mohli jste si vyzkoušet nejrůznější soutěžní disciplíny, nebo se vyfotit s přesnou replikou zapálené olympijské pochodně. Tím nejzajímavějším na akci pro všechny věkové kategorie byl ale závěrečný bod programu: music from Czech indie band Charlie Straight.

2



























Třinecká pětka se celkem rychle a bez problémů zhostila bojových podmínek – z pódia šel čitelný zvuk, přestože se jednalo pojízdnou stage sloužící k menším produkcím. Svůj klasický setlist ovšem kluci museli z časových důvodů seškrtat na osm songů včetně dvou přídavků. Kapelu přivítalo nejen atypicky slunečné počasí, ale i početné zástupy pozorných a spokojených posluchačů.

3



















Zpěvák Albert Černý si diváky rychle získal svou bezprostřední komunikací s britským akcentem a celá skupina pak svými hity Upside Down, Coco nebo Something New. Ohlas mělo i klávesové sólo Michala Šupáka a nezbytný Albertův výstup s vystřelenými konfetami, během něhož se hlavní aktér proběhl po trávníku mezi fanoušky. Nafukovací koule, v níž plul davem naposledy třeba na Colours Of Ostrava, tentokrát zůstala doma.

4


































Ačkoliv koncert sledovali hlavně Angláni, včetně těch nejmenších, na Highbury Fields přišlo i pár Čechů a Slováků. „Čárlíky“ přišli podpořit také naši sportovci – mj. plavkyně Petra Chocová a Barbora Závadová. V backstage pak po dlouhé minuty probíhalo focení, podepisování a prodej posledního CD Someone With A Slow Heartbeat.

5


























V pátek, na první olympijský den, se rozbíhá i oficiální program Českého domu – v podvečer ho završí vystoupení Charlie Straight a Toxique. V sobotu hrají Charlie Straight se Support Lesbiens, začátek příštího týdne bude patřit Monkey Business, PSH a Tereze Černochové. Dlužno dodat, že všechny koncerty, projekce a setkání se sportovními celebritami jsou za symbolické vstupné přístupné veřejnosti.

6

































Podívejte se na celý koncertní program Českého domu v Londýně.


text a foto: Jarda Hudec

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít