Nominace Brit Awards ovládli nováčci a Ellie Goulding

Vydáno 10.01.2014 | autor: redakce

Čtyřiatřicátý ročník Brit Awards zná kompletní nominace. Nejvíce šancí na zisk elegantní černobílé sošky mají nováčci Bastille a Disclosure se čtyřmi nominacemi. Tři nominace mají Ellie Goulding a Rudimental.

Nominace Brit Awards ovládli nováčci a Ellie Goulding Nominace Brit Awards ovládli nováčci a Ellie Goulding

disclosure 21Velké šance na letošních Brit Awards se dávají dvojici Disclosure

Jména obou nováčků se objevují shodně v kategoriích Objev roku, Skupina roku, Singl roku a Album roku. I další kategorie jsou plná čerstvých jmen: v pětici nejlepších sólových umělců nechybějí Jake Bugg a Tom Odell, resp. Birdy a Laura Mvula. V kategoriích Skupina roku a Album roku noví umělci dokonce převažují. "Starou gardu" v nominacích reprezentují např. David Bowie, jenž svoji první cenu získal už před třiceti lety, nebo Arctis Monkeys.

Ve třech kategoriích interpretů mimo Velkou Británii byli nominováni Bruno Mars, Drake, Eminem, John Grant a Justin Timberlake (Umělec roku), Janelle Monae, Katy Perry, Lady Gaga, Lorde a Pink (Umělkyně roku) a Arcade Fire, Daft Punk, Haim, Kings of Leon a Macklemore & Ryan Lewis (Skupina roku).

Slavnostní předání se uskuteční 19. února v londýnské O2 Areně. Živě tu vystoupí Arctic Monkeys, Bastille, Rudimental, Bruno Mars, Katy Perry a Ellie Goulding.

officialcharts.com, ape


 

brit2014 TOP

zavřít