Už jsme doma v nové sestavě

Vydáno 20.02.2007 | autor: redakce

Známá avantgardní skupina Už jsme doma zařazuje dechové nástroje do základní sestavy. Po turné v Polsku se chystá na tuzemské koncerty a na rozsahlou šňůru po Francii.

Už jsme doma v nové sestavě Už jsme doma v nové sestavě

V uplynulém roce Už jsme doma završili oslavy 20let trvání souboru vydáním vzpomínkového 2DVD (Indies). Na přelomu roku se skupina na několik měsíců odmlčela, protože přichystala pro své příznivce opět změnu: Stálice naší avandgardní scény hraje od letošního roku s trumpetistou. Po sólovém kytaristovi Petru Židelovi, který kapelu opustil koncem minulého roku z rodinných důvodů, se UJD vrací ke svým stylotvorným kořenům, kdy pro ně byl dechový nástroj typický.



Na postu sólového hráče se objeví vynikající trumpetista Adam Tomášek. UJD nedávno absolvovali úspěšné polské turné, na kterém si nový zvuk vyzkoušeli a jsou jím nadšeni. Pro kapelu je to opět posun ve zvuku a pro všechny fanoušky jistě důvod k návštěvě koncertu.



Nejbližší možnost, kdy spatřit UJD s trumpetistou, je 22. února v KD Kaštan na Bělohorské ulici, následuje desítka koncertů v Česku i zahraničí. Letos budou UJD pokračovat v nahrávání hudby pro připravovaný večerníček Krysáci (premiéra Vánoce 2008) a kromě českých koncertů se ještě chystají na turné do Francie (březen 2007), Maďarska(září 2007) a Holandska.

Současná sestava:
Tomáš Paleta (bicí, zpěv)
Adam Tomášek (trubka, zpěv)
Josef Červinka (basová kytara, zpěv)
Miroslav Wanek (zpěv, kytara, piano)
Martin Velíšek (štětce)

www.uzjsmedoma.com
zavřít