Škwor vydává živák a zve do Lucerny i na dalších 16 koncertů

Vydáno 22.09.2014 | autor: Petr Lenk

 

Necelý rok po vyprodaném koncertě v pražské Incheba Areně, jímž Škwor kromě 15 let na scéně oslavil také vydání alba Sliby & Lži, vyjde 10. října na CD a DVD záznam tohoto zatím největšího samostatného vystoupení kapely. Tento živák je zároveň pozvánkou na turné, které vyvrcholí v Lucerně.

Škwor vydává živák a zve do Lucerny i na dalších 16 koncertů Škwor vydává živák a zve do Lucerny i na dalších 16 koncertů

skwor foto jan svanda 3

 

Premiéra Škworu ve velkém sále Lucerny proběhne 14. listopadu a pro kapelu i fanoušky bude pověstnou třešinkou na dortu aktuálního podzimního tour, jež kapela odstartovala v západočeské Toužimi a bude čítat celkem sedmnáct zastávek.

"Příprava výročního koncertu v Incheba aréně nám zabrala prakticky rok. Lví podíl na tom má náš manažer Pepé. Byla to pro nás obrovská zkušenost, odpovědnost a samozřejmě velký stres. Vzpomínáme především na to, jak se koncert chýlil do finále, když jsme i přes drobné technické problémy věděli, že všechno dopadlo dobře a že na to budeme my a snad i ty čtyři tisícovky našich fanoušků vzpomínat do smrti," vrací se s odstupem k loňskému koncertu bubeník Martin Pelc. 


skwor foto jan svanda 2

 

Záznam nabídne průřez dosavadní kariérou Škwor, kteří mají na svém kontě včetně novinky již jedenáct alb (z toho osm řadovek, jedno best of a dva živáky). DVD bude obsahovat celkem 29 tracků stejně jako digitální podoba alba, CD pak nabídne z kapacitních důvodů o tři stopy méně. Příznivci kapely se tak mohou těšit na víc než vrchovatou porci audia i videa, kde se navíc v roli exkluzivních hostů představí Kamil Střihavka a Gábina Gunčíková.



Chybět nebudou lety prověřené skladby jako Sraž nás na kolena, Vyvolenej, Kámen Vyhlašuju boj a samozřejmě ani několik songů z loňské řadovky Sliby & Lži včetně Poslouchej a balady Síla starejch vín, jejíž videoklip už na Youtube překonal hranici půl milionu shlédnutí.



Na většinu ze zmíněných skladeb v koncertním provedení se můžeme jistě těšit i během aktuálního podzimního turné, v jehož rámci se Škwor zastaví v místech, na která se během jarní části turné nedostalo. Dočkají se mimo jiné fanoušci v Prachaticích (4. 10.), Třebíči (17. 10.), Kadani (25. 10.) nebo Liberci (21. 11.) či Ústí nad Labem (22. 11.). Kompletní výčet všech zastávek podzimního turné najdete níže.


skwor foto tomas racek

 

Vrcholem bude bezesporu v úvodu zmiňovaný koncert v Lucerně, kde kapela vystoupí v pátek 14. 11. a i vzhledem k místu konání by se měl v mnohém lišit jak od klubových koncertů, tak i od toho, který proběhl loni v Incheba Areně. "Přípravy na koncert v Lucerně jsou v plném proudu a samozřejmě se snažíme, abychom nabídli fanouškům opravdu silný zážitek. Bude to opět v jiném pojetí scény, světelného parku a samozřejmě chystáme i speciální setlist, který nám můžou pomoct vybrat fanoušci prostřednictvím našeho webu," dodává k tomu Pelc.


Tour S&L podzim 2014

skwor foto 15let titulka
27.9. Staňkov
3.10. Rakovník
4.10. Prachatice
10.10. Pěnčín u Turnova
11.10. Jilemnice
17.10. Čáslavice u Třebíče
18.10. Křesetice u Kutné Hory
25.10. Kadaň
31.10. Jindřichův Hradec
1.11. Kovářov
7.11. Drnovice
8.11. Hluk
14.11. Praha, Lucerna,Velký sál
21.11. Liberec
22.11. Ústí nad Labem
29.11. Práče u Znojma


TZ

 

 

zavřít