Ondřej Brzobohatý vydává živák a čeká ho speciální turné

Vydáno 25.09.2015 | autor: redakce

Ondřej Brzobohatý má před sebou nabitý podzim. V říjnu vydá svůj akustický živák v rámci projektu G2 Acoustic Stage a kromě toho vyrazí koncertovat. Ukáže se na Slovensku a v listopadu ho čeká speciální série vystoupení s Epoque Orchestra.

Ondřej Brzobohatý vydává živák a čeká ho speciální turné Ondřej Brzobohatý vydává živák a čeká ho speciální turné

Ondrej Brzobohaty int 15Ondřej Brzobohatý při rozhovoru pro iREPORT v roce 2014


Záznam koncertu nabídne intimní atmosféru - přítomní diváci byli Ondrovi a jeho doprovodné kapele doslova na dosah ruky. Zazněly hlavně songy z Ondřejova platinového alba Identity. Nechybělo ani překvapení v podobě speciálních hostů. "K mé velké radosti přijal pozvání i skvělý slovenský zpěvák a kytarista Peter Cmorik, se kterým jsme nazpívali česko-slovensky duet Vietor, a úplnou premiérou bylo společné živé vystoupení s Johny Machettem" zavzpomínal Brzobohatý.

Akustický živák vychází rok a půl po autorském albu Identity, které velice rychle po svém vydání získalo zlatou i platinovou desku. Identity patří mezi nejúspěšnější hudební debuty posledních let a Ondřej Brzobohatý s ním slavil úspěch i v rámci velkého koncertního turné, se kterým vystoupil již v padesáti městech po celé republice. Aktuálně se s Identity Tour 2015 vydává od 17. 10. do 24. 10. na Slovensko. Půjde celkem o pět koncertů v Bánské Bystrici, Košicích, Piešťanech, Žilině a Trenčíně.

Zcela nevšedním dárkem pro příznivce Ondřeje Brzobohatého bude série osmi koncertů Symphonicum Tour 2015. Uskuteční se v průběhu listopadu - v Plzni (8. 11.), dvakrát v Praze v Hudebním divadle Karlín (10. 11.), Olomouci (12. 11.), Brně (15. 11.), Hradci Králové (22. 11.), Ostravě (23. 11.) a také v Bratislavě (27. 11.). Repertoár těchto mimořádných vystoupení bude postavený na bohatých aranžích se symfonickým zvukem Epoque Orchestra propojeným s kapelou Ondřeje Brzobohatého. Epoque Orchestra zahraje pod taktovkou japonského dirigenta Chuhei Iwasakiho a jako zvláštní hosté se představí Václav Noid Bárta a Peter Cmorik.

tz, jm, foto: Jitka Říhová

zavřít