Jak hrál Laurent Garnier v Praze?

Vydáno 16.10.2007 | autor: redakce

Naši spolupracovníci dorazili na pražský koncert Laurenta Garniera v hojném počtu. Přečtěte si, jak vystoupení hodnotí Filip Macháček.

Jak hrál Laurent Garnier v Praze? Jak hrál Laurent Garnier v Praze?

LAURENT GARNIER

11.10. PALÁC AKROPOLIS, PRAHA

Poprvé s kapelou.


V rámci festivalu Move se pražskému publiku představil francouzský hudebník, producent, DJ a jedna ze zásadních osobností světové elektronické scény Laurent Garnier, tentokrát poprvé s doprovodnou kapelou. Žádná bonga a laptop se ale naštěstí nekonala. Garnier předvedl opravdový live act, který beznadějně vyprodaná Akropole dlouho nezažila.
Obklopen třemi vynikajícími muzikanty dirigoval show, která se stala eklektickým, groovy mejdanem. Jako by se nám snažil dokázat, že pro něj škatulky neplatí, jako by ze sebe snažil sejmout nálepku pouhé DJské modly, kvůli které prý začali dělat muziku Happy Mondays. Znělo elektro, house, techno, breakbeat i drumandbass. Návdavkem pak tuna pozitivních vibrací a úžasné videoprojekce. Na tomhle večírku si mohl pěťák do jukeoxu hodit návštěvník Radosti FX, Roxy i Reduty. Pán v třetí řadě by si přál co? Crispy Bacon, nebo raději desetiminutovou a naprosto strhující The Man With The Red Face? Aucun probléme. To vše naservírováno v dvouhodinovém de luxe balení, omotané červenou mašlí.




O klasický koncert se ale přece jen nejednalo. Klubový ráz skladeb potlačen nebyl a řada z nich na sebe bez pauzy navazovala. Jednotliví hudebníci je pouze šperkovali svými instrumentálními improvizacemi. Po dvou hodinách zazněl poslední, drumandbassový přídavek, a monsieur Garnier si šel jako obyčejný smrtelník sbalit mašinky. A přesně o tom to všechno bylo. Shodit s piedestalu jednu DJskou ikonu a ukázat, že Garnier pán svůj talent rozhodně neutopil v klišé. Pražská Akropole zažila mimořádný hudební zážitek aspirující na nejlepší klubové vystoupení roku. Dávám šest bodů ze sedmi!

text Filip Macháček foto Tomáš Martinek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít