Pavlátová natáčí film s Mádlem

Vydáno 31.10.2007 | autor: redakce

Martha Issová a Jiří Mádl začali s Michaelou Pavlátovou pracovat na filmu Děti noci. Scénář filmu byl oceněn v rámci Českého lva 2005 Cenou SAZKY za nejlepší nerealizovaný scénář.

Pavlátová natáčí film s Mádlem Pavlátová natáčí film s Mádlem

Režisérka Michaela Pavlátová a autorka scénáře Irena Hejdová spolu úzce a intenzivně spolupracovaly na posledních verzích scénáře ještě krátce před natáčením. Děj filmu se odehrává v samém centru současné Prahy, a to převážně v okolí Holešovic, Florence a Karlína, kde Ofka pracuje jako prodavačka v nonstopu. Ofka přežívá ve světě, který se jí zdá nevlídný a plný nenaplněných vztahů – sama ztratila kluka, kterého jí přebrala její nejlepší kamarádka.



Žije tak ve zvláštním spiklenectví s lidmi, kteří jsou stejně jako ona vzhůru, když ostatní spí. Jediný, kdo na ni zbyl, je její věrný kamarád Ubr v podání Jiřího Mádla, který je do Ofky zamilovaný. Jen probuzení z letargie může pomoci hlavní hrdince vrátit odvahu vykročit konečně za svým snem. Obsazení Marthy Issové do role Ofky bylo jasné hned od počátku.



"Při práci na scénáři jsem ji už měla před očima, takže jsme několik posledních měsíců byly jakoby stále spolu," říká Michaela Pavlátová. "Některé Ofčiny pocity poznávám, ale nejsem to já. I když fyzicky jsme si trochu podobné. Věřím však, že se s ní diváci ztotožní, že jí budou držet palce," říká Martha Issová.

Do českých kin uvede film Děti noci distribuční společnost Bontonfilm v září 2008.
zavřít