DJ Marky roztavil Roxy

Vydáno 21.01.2008 | autor: redakce

Brazilská hvězda drum and bassu, DJ Marky, roztavila našeho redaktora Filipa Macháčka tak, že potřeboval ručník. Více si přečtěte v reportáži.

DJ Marky roztavil Roxy DJ Marky roztavil Roxy

DJ MARKY

19.1. ROXY, PRAHA

To je um, clubbere, čum!

První letošní party ze série Bush přivítala jednu z největších současných drumandbassových hvězd vůbec. Jednalo se zároveň o klubovou premiéru brazilského poloboha u nás. Ten, kdo viděl Markyho třeba na festivalu Cosmic Trip, mi jistě potvrdí, že nad jeho DJským umem občas zůstává rozum stát.



DJing v Markyho podání není jen lepení desek, ale živá performance, při které jsou gramofony regulérním nástrojem vytvářejícím přidanou hodnotu.
Na začátku Marky narvanému Roxy lehce zabrnkal na nervy, když se oproti plánované jedné hodině ukázal na podiu s více než půlhodinovým zpožděním. Klubem se v tu dobu už pomalu začala roznášet šeptanda, že možná vůbec nedorazí. Ale dorazil...



Stačilo mu doslova pár minut na to, aby publikum dostal na svou stranu. Svými technickými majstršktyky rozhodně nešetřil. Snad jen jeho absolutní top kousek – skrečing nehtem s gramofonem v podpaží - jsem nezaregistroval. Stál jsem však přímo pod vysokým pódiem a tavil se blahem, takže nevylučuji, že jsem si ho jen nevšiml. Do toho všeho stačil Marky bezchybně mixovat a bavit lidi i sebe.

Zdaleka se nejednalo o nu schoolovou party plnou rytmů samby. Ve dvouhodinovém setu zazněla řádka letitých perel i bublanin třeba od Ed Rushe a Opticala či D Bridge. Za zmínku stojí i výtečný zvuk, kvůli kterému si Roxy opakovaně vysloužila řadu oprávněných výtek. Tentokrát bylo vše v naprostém pořádku. Ponovoroční Bushi prostě nebylo, co vytknout. Party měla skvělou atmosféru s řadou momentů, kdy jsem pod sebe doslova potřeboval hadr…

Při přídavkovém mistrově remixu Open Your Eyes od britských Snow Patrol jsem byl do slova zralý na ručník do ringu. V dalších měsících se mimochodem tuzemští fanoušci zlomenin můžou těšit třeba na High Contrasta nebo Andyho C s MC GQ. Pro tento rok nasadilo Roxy party laťku pekelně vysoko. Píší si za jedna.

text Filip Macháček foto Leoš Horký

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít