R.E.M.: pocta Heath Ledgerovi

Vydáno 13.03.2008 | autor: redakce

Frontman kapely Michael Stipe věnoval během svého včerejšího vystoupení v americkém Austinu zesnulému herci píseň Until The Day Is Done, která pochází z nového alba Accelerate.

R.E.M.: pocta Heath Ledgerovi R.E.M.: pocta Heath Ledgerovi

„Tuto píseň věnujeme Heath Ledgerovi, který jí měl velmi rád,“ řekl Michael Stipe po skončení songu a následně vykřikl: „Sbohem Heathe, milovali jsme tě." Během svého vystoupení odehráli R.E.M. téměř celé své nové album Accelerate, které by mělo vyjít v dubnu. Zpěvák také zavtípkoval: „Zahrajeme vám hned několik věcí z naší aktuální desky a doufáme, že se vám budou líbít, Dobrá zpráva je, že většina z nových songů není delších než dvě a půl minuty, takže pokud se vám nebudou líbit, můžete si odskočit na záchod nebo dojít pro pivo.“


Stipe poděkoval Austinu za podporu prezidentského kandidáta Baracka Obamy a také řekl, že je znechucený z dramatizování událostí kolem 9/11 bushovou administrativou. „Máme méně než dva roky na to, abychom uděali v tomto desetiletí něco pořádného." Od publika se mu za tato slova dostalo velmi kladné odezvy.

Zdroj: NME



zavřít