Benátská noc potvrdila Guano Apes

Vydáno 26.02.2009 | autor: PR

Hlavní hvězdou letošního ročníku Benátské noci je německá rocková kapela Guano Apes. Festival se koná od 24. do 26. července na Malé skále v Českém ráji.

Benátská noc potvrdila Guano Apes Benátská noc potvrdila Guano Apes

Guano Apes se svým mixem rocku a nu-metalu prorazili ve druhé polovině 90. let a než se cesty jednotlivých členů rozešly, stačili vydat tři řadové desky. Dennis Poschwatta se potom nějaký čas věnoval projektu Tamoto a později si se svými kolegy začal rýsovat další plány. Zatímco zpěvačka Sandra Nasic vydala v roce 2007 sólové album The Signal, zbytek sestavy se spojil s americkým rodákem Charlesem Simmonsem a začal působit pod názvem iO. Po čtyřech letech se původní členové dávají opět dohromady.


Mezi další zahraniční lákadla letošního ročníku Benátské noci patří Tarja Turunen, bývalá zpěvačka skupiny Nightwish, a Paradise Lost, britští „gothicmetaloví pionýři“. Bohatě je zastoupena také slovenská scéna: např. IMT Smile, No Name, Katka Knechtová a další. Nejhojnější skupinou interpretů jsou bezesporu české kapely v čele s Chinaski, J.A.R., Walda Gang, Support Lesbiens, nestárnoucí Františko Ringo Čech, který speciálně pro tento festival staví doprovodnou kapelu a spousta dalších.

zdroj: Benátská noc
zavřít