Headlineři na Hip Hop Kempu

Vydáno 31.03.2010 | autor: PR

9. ročník jednoho z největších evropských hip-hopových festivalů představuje svůj line-up! Dnes si na iREPORTU představíme hlavní protagonisty. V neděli pak lineup dle zastoupení jednotlivých zemí a kompletní přehled.

Headlineři na Hip Hop Kempu Headlineři na Hip Hop Kempu

Hlavní hvězdou festivalu je newyorský rapper Q-Tip. Člen legendárních A Tribe Called Quest, který se v hudební branži pohybuje přes 20 let, má na triku spolupráce se jmény jako Chemical Brothers nebo Janet Jackson. V Q-Tipově diskografii najdete tři sólová a pět společných alb s ATCQ.

 


Jsme rádi, že máme tu čest na Hip Hop Kempu uvítat jeden z nejlepších hlasů amerického rapu, leadera Jurassic 5, Chali 2nu. Chali 2na má po nehodě z roku 2000 kovovou lebku, ale ani to mu nebrání v té nejtvrdší rapové náloži, kterou je schopen předvést. Když si k tomu domyslíte největší hymny z repertoáru J5, na nichž se Chali z velké části podílel, nemáte si co rozmýšlet.

 


Dalším z headlinerů je parta Boot Camp Click, složená ze tří kapel - Buckshot - Black Moon, Sean Price & Rockness Monsta - Heltah Skeltah, Tek & General Steele - Smif N Wessun + DJ Mr.Nash aka DJ Logic. Každému je asi jasné, že se jedná o opravdovou superkapelu. BCC si razí cestu rapem již sedmnáct let, a když sečtete diskografie jejích členů i společných počinů (včetně kompilací), dostanete se k magickému číslu 27. Je to vlastně jednoduchá matematika – 3 kapely, 5 MCs, 1 DJ, 27 alb = brooklynská striktní superkapela, která to letos na Hip Hop Kempu zničí.

 


Každoroční samozřejmostí je, že český Hip Hop Kemp myslí na špičky česko-slovenského rapu. PSH budou mít vzhledem k oznámení ukončení kariéry jedno ze svých posledních vystoupení vůbec a představí své poslední album, Kontrafakt a Rytmusovo nedávné album Král, Indy & Wich + LA4 s peckami z Indyho nadcházející sólovky, Prago Union s novou deskou, Vec & Zverina aka CP Kombo, po pětileté odmlce znovu H16, PIO Squad, Moja Reč, Peťo Tázok & Karaoke Tundra, BPM, Marpo se čtvrtým řadovým albem, IdeaFatte s deskou Doma, Sup Tafrob & DJ Maztah, Kaidžas & DJ Lucco, Lyrik & DJ Spank a SEdláci. To jest zastoupení toho nejlepšího z Čech a Slovenska.

 



Tím však přehled kapel nekončí. V neděli vám na iREPORTu představíme detailně zastoupení headlinerů dle jednotlivých zemí původu a kompletní seznam všech umělců.

zdroj: Hip Hop Kemp
zavřít