TERENCE TRENT DARBY / SANANDA MAITREYA - Wild Card

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

LETÍ TO. Tomuhle chlápkovi, synovi duchovního a gospelové zpěvačky, který se na konci osmdesátých let sám prohlašoval za hudebního génia, je letos čtyřicet let. Jeho debut Introducing The Hardline According To T.T.D´A (1987) byl opravdu hodně dobrý. Nedoceněné pak zůstalo například album Vibrator z poloviny devadesátých let.. Trent D´Arby, který se vrátil ke svému původnímu účesu s dredy, teď o sobě dává vědět už v úvodní skladbě O Divina s rozmáchlým muzikálovým refrénem.
Tahle více než hodinová zvukově nabroušená směs rocku, soulu, popu, funky a gospelu pěkně odsejpá a TTD´A prakticky v každém kousku dokazuje, že je opravdu skvělým zpěvákem. Jeho řezavý hlas je doprovázen bohatou hudební nabídkou, v níž nechybí ani trochu jazzu (Shalom) či klasiky (Sugar Free). Lahůdkou je pak skladba s podivným názvem SRR-636 s hard rockovým riffem, v jehož eroticky podbarveném textu dojde i na Bowieho a Jaggera a jejich Dancing In The Street. V ní se podobně jako ve většině písní vedle hlavního aktéra vytáhl zejména kytarista Louis Metoyer. Také na textech si dali autoři záležet více, než bývá zvykem a nevyhýbali se ani vážnějším tématům (Sayin´ About You).
Sečteno a podtrženo, tahle "karetní hra" mohla být o trochu kratší, ale kdo by odcházel od stolu, když má v ruce takové trumfy jako Trent D´Arby?

TERENCE TRENT DARBY / SANANDA MAITREYA - Wild Card TERENCE TRENT DARBY / SANANDA MAITREYA - Wild Card

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít