Deník neúspěšného hudebníka (30.): Éra neúspěšných

Vydáno 13.03.2020 | autor: Neúspěšný hudebník

Jsem Fanda a muzika pro mě znamená nejvíc. Jednou se jí budu i živit a konečně zavřu pusu všem, kdo o mně pochybovali. Jednou se to povede...

Deník neúspěšného hudebníka (30.): Éra neúspěšných Deník neúspěšného hudebníka (30.): Éra neúspěšných

Hned po těch všech speciálních opatřeních jsem začal volat Punkýšovi. Je to tady! Je to tady! Konečně se staneme slavnýma a ovládneme celej hudební průmysl. Celý to představuje znamení. Jasný znamení, že přišel náš čas!

Deník neúspěšného hudebníka (29.): Fanda rapuje

Punkýš mi telefon zvedl až na popátý.
"Konečně můžeme udělat koncert a nebude blbý, že na nás přijde málo lidí," nezdržoval jsem se pozdravem a začal mu hned vysvětlovat příznivost situace.
"Hele, ale když na nás nepřijde nikdo, je to furt koncert?" krotil mě Punkýš.

To je pro něj úplně typický! Furt všechno jenom zlehčuje! Nakonec jsem ho ale ukecal, že si odpoledne dáme zkoušku u něj ve sklepě a uvidíme, co z toho vyleze. Měl jsem z toho fakt dobrej pocit a zkusmo zavolal i Blance, jestli by si s náma nechtěla zahrát. K mýmu velkýmu překvapení souhlasila, prej jí teď odpadly všechny kšefty a chce si zoufale s někým zahrát.

Deník neúspěšného hudebníka (28.): Hudebniny

No jo! To jsou ty úspěšný hudebníci! Těm teď začaly krušný časy a začala nová éra! Éra nás neúspěšných! Začal jsem si to živě představovat - několik měsíců teď budeme těžit z toho, že na koncerty bude chodit málo posluchačů, a toho, že lidi budou vyprahlí po živý muzice. Mezitím se třeba i naučíme hrát a hlavně si získáme nějakou pověst. Pak už to jenom posviští. Úplně to vidím: holky piští jako svišti na cvičišti, jsem pro ně idol. Kurt Cobain a Jim Morrison dohromady!

Deník neúspěšného hudebníka (27.): Noty

Pak mi zazvonil telefon. Punkýš. Řekl mi, že žádný hraní nebude. Nedokázal jsem to vůbec pochopit.
"Jak nebude koncert? Teď je pro nás ideální čas! Kapely, na který nikdo nechodí. jsou v kurzu!"
"No jo, ale já si udělal kýlu, když jsem táhnul dvě stě kilo rejže," řekl mi smutně Punkýš.

 

No... takže to neklaplo ani teď.

text: Neúspěšný hudebník

Témata: Deník neúspěšného hudebníka, Fanda

Mohlo by Vás zajímat

zavřít